Jessica Alba 30 éves lett

2011.04.28. 23:31

A párductestű színésznő 1981. április 28-án született a kaliforniai Pomonában, és már 13 évesen, 1994-ben filmezni kezdett. A tenger vadjai búvárjelenetei mellett mi főleg amiatt imádjuk, mert horrort, képregényfilmet és B-kategóriás szutykokmozikat is előszeretettel bevállal a kötelező, nyálas romkomok mellé. Láthattuk már passzos szuperhősruhában, szexi cowgirl-jelmezben, pingvines bugyiban és bugyi nélkül is, így most kegyetlenül nehéz a kérdés: melyik filmjében volt a legdögösebb? Szavazzon!

1. Kéz-őrület (1999)

Leprechaun 2 és a Mesék a kriptából rendezője, Rodman Flender egy horror-vígjátékban vetkőztette le és kötözte egy kocsi tetejére a 18 éves Jessica Albát. A keretsztori ehhez nagyjából annyi volt, hogy az iskola lúzerének (Devon Sawa) jobb karjába beleköltözik az Ördög, így a srác először taperálni, majd gyilkolni kezdi a gimi bombanőit.

2. A nyelvtanárnő (2003)

Nem sokan ismerik ezt a filmet, pedig kötelező darab: Jessica Alba ugyanis formás cickókat villant benne. Mivel a színésznő apai ágon mexikói, tökéletes választás volt a Borneó szigetén élő, egzotikus szépség szerepére, akit egy gyartmatügyiseknek bedolgozó, jóképű angol (Hugh Dancy) csábít el és tesz magáévá egy kunyhóban.

3. Honey (2003)

A Dirty Dancingen túli táncos filmeket valószínűleg senki sem a szikrázó szemű férfi főhős, hanem a rythm&bluesra és egyéb popslágerekre erotikusan vonagló női főszereplő miatt nézik. A Honey-ban Jessica Alba sanyarú sorsú hiphop-háttértáncosként villant hasat.

4. Sin City - A bűn városa (2005)

A vértől, verejtéktől és egyéb testnedvektől csöpögő Frank Miller-képregények alapján készült mozifilm vitathatatlanul a legjelentősebb állomás Jessica Alba karrierjében. A színésznő Nancyt, a Hartigan nyomozóba (Bruce Willis) halálosan szerelmes sztriptíztáncosnőt alakította a zöld háttér előtt felvett, fekete-fehér látványorgiában. Mivel a kritikusoknak és a nézőknek is bejött alátvány, a producerek még a korábbinál is nagyobb lelkesedéssel hívják Jessicát olyan filmekbe, ahol ruhában, de főleg ruha nélkül kell domborítani.

5. Fantasztikus négyes (2005)

jessica fantastic4

Jessica Albának jól áll a fekete haj, de szőke parókában még dögösebb. Eddig két Fantasztikus négyes-mozifilmben csodálhattuk meg így, ráadásul mivel Sue Stormot, a láthatatlan szuperhőst alakította, még egy  a tömeg előtt eltűnős jelenetben is bikinire vetkőzött.

6. A tenger vadjai (2005)

John Stockwell rendezőt sosem fogják komoly szakmai díjakkal elhalmozni, de azzal mindenképpen beleírta magát az egyetemes mozgókép-történelembe, hogy levetkőztette Jessica Albát, ráadásul perceken keresztül mutatta, ahogy bikiniben úszkál a víz alatt. Persze van valami keretsztori is elásott kincsekkel meg elsüllyedt kábítószer szállítmánnyal, de őszintén, ez kit érdekel?

7. A kabalapasi (2007)

Ez a romantikus vígjáték érthetetlen okokból kimaradt a legtöbbet kimerevített jelenetek listájából, pedig biztosak vagyunk benne, hogy A kabalapasit is sokan visszatekerték annál a jelenetnél, ahol a főszereplő pingvinidomár lány (Alba) a hálószoba ajtajában ledobja a ruháit és mellett is villant Dane Cooknak.

8. A szem (2008)

Tudták, hogy Jessica Albának már a Machete előtt is volt zuhanyzós jelenete? Csak A szemben egy zuhanyzókabin fala takarta el a meztelen testét. A film amúgy csak egy jó ázsiai horror gyenge amerikai remake-je: a szaruhártya műtéten átesett, szemrevaló (haha) főhősnő mindenhol kísérteteket lát, és sokat menekül.

9. Machete (2010)

Jessica Alba tökös bevándorlásügyi nyomozót alakított Robert Rodriguez régi exploitation filmek előtt tisztelgő grindhouse mozijában. Mivel ez a zsáner eleve tobzódik a meztelen pengékben és nőkben, Albának is kötelező volt ledobnia a ruháit egy zuhanyzós jelenet erejéig. Ez a vetkőzés viszont a mai napig lázban tartja a rajongókat: az összeesküvés-elméletek szerint meztelen volt a forgatáson, az előtte-utána képeken látható alsónemű utólag lett amatőr módon [4] a képekre photoshopolva, nehogy a 30 éves anyuka ellentmondásba keveredjen egy korábbi kijelentésével, miszerint "soha sem forgattam meztelen jelenetet. Játszottam már szexi ruhákban, de még soha sem fordult elő, hogy ledobtam volna magamról mindent."

I0. The Killer Inside Me (2010)

Kedvenc színésznőnk tavaly egy extrém erőszakos krimiben is szerepelt, amiben ráadásul Ben Affleck öccse, a kegyetlen gyilkost alakító Casey Affleck tépte le róla a ruhát az ágyban, hogy jól elfenekelhesse. A Killer Inside Me elkerülte a hazai moziforgalmazók figyelmét, amiben talán az is közrejátszott, hogy Jessica Alba Aranymálnát kapott ezért az alakításáért (és az Utódomra ütökért).