Netre került Hajdu Szabolcs bordélyháza

2008.10.07. 19:11
Egy bizarr londoni night clubban köt ki Török-Illyés Orsolya Hajdu Szabolcs készülő filmjében, amiből néhány részlet felkerült a Youtube-ra. A producer elmondta, hogy a Bibliotheque Pascallal Cannes-ra játszanak, és a hazai bemutatót csak 2010-re tervezik.

A forgatás háromnegyedénél tart Hajdu Szabolcs kurvás-uniós-gengszteres filmje, a Bibliotheque Pascal, amiből néhány részlet felkerült a Youtube-ra, írta a Filmhu. "Ez nem hivatalos előzetes, hanem egy kis ízelítő, ami több helyre elkerült a nemzetközi érdeklődés miatt. Nem tudjuk, hogy a Youtube-ra ki tette fel" - mondta Angelusz Iván, a film egyik producere.

A leghosszabb videó rögtön a címadó liverpooli bordélyházzal indít, majd a romániai jelenetek után ide tér vissza, hogy a második felében a főszereplő Török-Illyés Orsolya latexban is bemutatkozzon. De ennél keményebb képek is bevillannak. (Egy könnyedebb videó itt látható, a marosvásárhelyi forgatás felvételei pedig itt és itt.)

A színésznő, aki Hajdu Szabolcs rendszeres főszereplője és felesége, a filmben egy jósnőre bízza a gyerekét Romániában. Ezután külföldön próbál szerencsét, de megígéri, hogy minden hónapban küld haza pénzt. Végül a Bibliotheque Pascal nevű night clubban köt ki Angliában, majd csúnyán letartóztatják.

Cannes-ra játszanak

"A forgatásból még Németország és Anglia van hátra - tette hozzá a producer. - Utoljára Budapesten forgattunk szeptemberben, előtte Romániában. A költségvetés 420 millió forint, az MMK-tól 150 milliót kaptunk, amiből 31 millió a normatív támogatás a Fehér tenyér után." A magyar állami pénzek mellett az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages is adott a filmhez 250 ezer eurót (61,7 millió forintot).

A Bibliotheque Pascalt Magyarországon valószínűleg először a 2010-es filmszemlén mutatják be. "Alapvetően Cannes-ra játszunk - mondta még Angelusz Iván. - Szeretnénk, ha valamelyik versenyszekcióba bekerülne, aztán megfuttatnánk a fesztiválokon."