King Kong sokat tanult Makk Károlytól

Tényleg ráesett Naomi Wattsra a forgatás alatt? És a régi pletykák Jessica Lange-ről? És egyáltalán: ki az a színész, aki Peter Jackson karácsonyi szuperprodukciója, a King Kong címszerepét játssza? Exkluzív interjúnkból most szinte minden kiderül. Tartson velünk és King Konggal a forgatás kulisszái közé és azokon túl is!

Vajon félelmetes lesz, mint a vásznon? Vagy igazak lennének a bulvársajtó pletykái, és civilben teljesen más karakterrel találjuk majd szemközt magunkat, egy garbós-lófarkas bölcsésszel mondjuk? Hasonló kérdések járhattak mindannyiunk fejében, ahogy a bécsi hotel csillogó, de néptelen konferenciatermének székein szorongtunk.

Feszültségünk nem volt alaptalan. King Kongot, a 2005-ös szuperprodukció címszereplőjét a világpremier időszakában lehetetlennek tűnt mikrofonunk elé ültetni. Végül a kelet-európai tudósítók számára Bécsben rendezett sajtóeseményen sikerült leszerveznünk tizenöt percet a sztárral.

Index: Mit érzett, amikor megcsörrent a telefon, és Peter Jackson éppen Önnek ajánlotta fel a szerepet?

King Kong: Hrrm üm böőő gürmümbb.

Tehát nem volt könnyű azonosulnia a dühöngő majomkirály karakterével?

Hömmm ö bürűöng hmprkkopp höm.

Hogyan készült az alakításra? Környezettanulmányokat végzett, elutazott a helyszínre, vagy inkább az ösztöneire hagyatkozott?

Hömm hörr grrö. Ő gömm höröng Sztanyiszlavszkij.

Nem fél, hogy egy szuperprodukció után végleg belekényszerítik a "nagy majom" kliséjébe?

Hmp.

Azt olvastuk, hogy maximalista: karaktereit jó ideig nem tudja elengedni, figyelemmel kíséri utóéletüket is. Tudja már, hogy ki lesz a magyar szinkronhangja? Igaz, hogy informálisan jelezte, Eperjes Károlynak örülne a legjobban?

Hömpör ö görrrb pekk hömmb gür. Öm öm höm. Huuu umung ö bömmm Károly oooóó ögöő. Böffh örp krömm Antal Imre öööő hökk.

Ha már Károlyok: Makk Károly egy alkalommal azt mondta Önnek: az igazi stílus az, ha nincs is stílusunk. Sikerült ebből bármit megvalósítania Peter Jackson filmjében?

Ökk ö hörr börgönd u krr bung uhh.

Persze, hiszen Ön sosem félt a rázós helyzetektől. De mit érzett akkor, amikor a forgatás során, a kergetős jelenetben rázuhant Naomi Wattsra?

Ömm hörm huú.

Brit pletykalapok szerint cenzúrát emlegetett a zuhanyozós jelenet kivágása miatt, ahol pedig - idézzük a News of the Worldből -, "mindent megmutat".

Hörrgh röhömmprrrg pokhorr hmmrgrrrr. Arrrrg friidom hommatorrr.

Értjük, és ebben teljesen igazat is adunk. Adrien Brodyról mi is mást gondoltunk volna. De beszéljünk inkább a Jackson-filmen kívüli világról. Ön színes egyéniség. Egy korábbi interjúban megemlítette, hogy szívesen vállalna szerepet valamelyik Broadway-darabban. Elárulja, melyikre gondolt?

Zzzr ömükk kuuú ö rupp.

Gondolkodik azon, hogy egyszer szerencsét próbáljon a kamera túlsó oldalán?

Hrr öőő hurguu böő. Ö hrr psszf öng.

Valóban, az élet ennél több. Tényleg a hobbijaiból nyeri kimeríthetetlennek tűnő energiáit? Úgy tudjuk, gyerekkorában a dinoszauruszok nyűgözték le, most a kocsik érdeklik. Milyen autót vett legutóbb?

Höfff ö krr Oltcit ö prömpöröm krömp.

A Vanity Fairnek beszélt először a drogproblémáiról, idén márciusban. Ha jól látjuk, sikerült kilábalnia a gödörből. Igaz, hogy sok sikertelen próbálkozás után végül a buddhista meditáció segített Önön?

(Bólint majd a kezébe temeti az arcát. Pár másodpercig vágni lehetne a csöndet, aztán int, hogy folytathatjuk.)

Az okok közt célzott a filmes világban sem ismeretlen rasszizmusra. Mikor szembesült először azzal, hogy származása miatt hátrányba került?

Uúú hükk ömm ö pööő. Őönőő hiíí böng! Hrr kpff hrt öh uúú.

Valóban így van, a filmművészet nem munka, hanem életforma. Tükör által homályosan. Mit mond ez Önnek?

Öőő hr Ingmar köőőőő hüúűű.

Amióta tiszta, elkötelezett természetjáró lett, de egyedül él csivava kiskutyájával. Feladta, hogy megtalálja a nagy Ő-t?

Hummm ahhrra humm humm humm.

Igaz lenne tehát, hogy az 1976-os film forgatása alatt összemelegedtek Jessica Lange-gel?

Krrm hörpöngő hurrgamm. (Miközben ezt mondja, munkatársnőnkre kacsint. "Amerikában ezért milliókra perelhetném" - veszi a lapot Kati és rámosolyog. "Hiööö krummum begengrrrí" - vágja rá Kong, és mi képtelenek vagyunk haragudni erre a nagyra nőtt, örök gyerekre.)

Nyilatkozataiban rendszeresen bírálja az "elviselhetetlen, klausztrofób" New Yorkot. Tegye a szívére a kezét: el tudja képzelni, hogy benzinkutas legyen Ohióban?

Sorramoh arrhago mrohorrr bihra dízel arrhagrorrr.

Megmaradtak a "civil" barátai?

Üukk. Groam horrrhag cumpf.

Összejár még Csubakkáékkal?

Hörrgh groamm harrohhamrgarrh - villantja meg humorát interjúalanyunk, akiről tudtuk, hogy hollywoodi szupersztár, mégis, egyre inkább úgy érezzük, egy "kicsit" a barátunk is.

Jockey vagy Bobby? - teszünk fel végül rövid kérdéseket, mert bár King Kongot láthatólag csak a mobiljára érkező sms-ek zökkentik ki néha, sajtófőnöke a háttérben már egyre feszültebbnek tűnik.

Hrr Ööö grr.

Horst Tappert vagy Tom Selleck?

Horst.

Még egy kérdés: mi igaz a felröppent hírből, hogy legközelebb Tarr Bélával forgat?

Öőőőőő ö hrr ömöm möőő grr. Kiíí huúú ú hő. Öhöm grögg huáá. Ááá ua háá húú. Öőő krrrr hr tööő. Öőő höpp burgud ukk őőőő. Zzzr ömükk kuuú ö rupp. Hömmm ö bürűöng hmprkkopp höm. Gröőő. Hőő őőőő őőő ő kkkr ő krrr ááááá uáááá búúúú. Broááá úúúú öőőő hrrrr buuuuáááő. Öhöm grögg huáá. Ááá ua háá húú. Öőő krrrr hr tööő. Öőő höpp burgud ukk őőőő. AAAAA. Aaa áá kuúúú. Hőőőő. Woáááááá ögrrrááá áúúúú. ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ- ÁÁÁÁÁÁÁ. KRRRRROOOOÁÁÁÁÁÁÁ: Höpp.

Köszönjük a beszélgetést.