Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Sokkolta a celebeket a 'dilettáns meleg románc'

2004.12.06. 10:57
"Oliver Stone, a szerelmem már vasárnap Magyarországon van! Mikor találkozunk vele?" - kérdezte Hudák Hajnal kollegám, így elmentünk este együtt a Lurdy-házba a Nagy Sándor, a hódító díszbemutatójára. Pénzfeldobással döntöttük el, hogy fotósunk távollétében ki próbálkozzon meg a vörös szőnyeg mellett a fotózással, és ki megy fel a tunikás ruhatárosokon és fáklyát tartó páncélos jegyszedőkön keresztül a film előtti fogadásra.
Végül is Hajni fotózott, én pedig a kígyóbűvölő lány mellett aszalt ananászhoz és borhoz jutottam. Demszky Gáborral koccintva bennfentesként néztem az újonnan érkezetteket. "Nem, persze kíváncsian várom a népszavazási eredményeket is, de ide is elhajtott a kíváncsiságom, na meg a gyerekeim" - magyarázta nekem Demszky az ittléte okát, miközben Réz Andrást és Kánya Katát vakuzó fotósokat néztük. Hajni lentről szörnyülködve mutatta, hogy a vízilabda válogatottból csak pár játékos jött el.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
A polgármester elmondta, hogy valószínűleg egy jó kis ismeretterjesztő filmet látunk az elkövetkező három órában. "Talán ezért nincs itt senki" - válaszoltam, a celebek négyzetméterre eső aránya ugyanis meglepően alacsony volt, az RTL Klub támogatása hiányában sehol egy Tilda vagy egy Ábel Anita, és mivel a film feliratos, szinkronszínészeket sem várhattunk.

Dobó: 'Oliver Stone egy zseni'

Egyszer csak a fáklya alatt elpilledő fotósok új lendületet kaptak, és Hajni is mindenkit félrelökött, hiszen megérkezett Dobó Kata-Andy Vajna párossal Oliver Stone. Előbb beugrottak a McDonalds'ba pár hamburgerért, majd beálltak a fotózáshoz. "Oliver egy zseni" - lelkendezett Dobó Kata később az Indexnek, mihelyt felért a lépcsőn. Bár a Született gyilkosokat az "egyfolytában meghallgatásokra járó" színésznő túl keménynek találta, egy másik Stone-darab, a Doors a kedvenc filmje. A háttérben közben megérkezett Pindroch Csaba és Hernádi Judit, majd fotósokkal a nyomában maga a rendező is, aki délelőtt már interjút adott az Indexnek, így ezúttal nem nyaggattuk.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
"Hogy miért zseni? - lépett vissza Dobó, miután Oliver Stone-nal mindenki újból lefotózta. - Mert igazi filmkészítő." "Szerintem is" - csatlakozott hozzánk Vajna, aki mint producer nyolc éve kiszállt az 1989 óta készülő Nagy Sándor-filmből: "feladtam a harcot" - magyarázta. Aztán Dobó Kata vette vissza a szót: "Szomorú voltam, hogy a Nagy Sándor nem csinált több pénzt a tengerentúlon - , aztán nevetve hozzátette -, majd Magyarországon ezt behozza."

A szökés

Miután mindenki bement a terembe, elfoglalta a székeket, és a lépcsőket, Vajna, majd Oliver Stone köszöntötte a nézőket: "remélem, az európai pénzből készült nemzetközi produkció tükrözi a bámulatomat, amit a felfedező, országokat, civilizációkat egyesítő legnagyszerűbb ember iránt érzek" - magyarázta Stone, mindebből Hajni csak annyit hallott meg, hogy "deeply". "Me too" - súgta vissza.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
Hutlassa Tamás, a Kontroll producere még film előtt figyelmeztetett minket, hogy a rendezővel és a film hosszúságával szemben kételyei vannak, de mi nem ezért osontunk ki tíz perc múlva, hanem Vajnát és Stone-t követtük, akik pár perc után megszöktek. Az előtérben viszont már csak egy Alexander-szobrot találtunk, ami ráadásul inkább Alexander apjára hasonlított, de a kidobók legnagyobb megrökönyödésére Hajni melegen üdvözölte, így hamar felszólítottak minket a távozásra. Nagy nehezen visszajutottunk a filmre, hogy három óra után a véleményükről faggassuk a nézőket. (Az Index véleményét itt olvashatják.)

'Rémálom' a Lurdy-házban

"Ekkora fost még nem láttam, amióta kétágú vagyok - mondta az elsőként megkérdezett Réz András. - Ez egy rossz, dilettáns meleg románc. Egy átlagos történelemtanár sokkal intelligensebben, mélyebben mesélte volna el ezt a történetet. El van cseszve a forgatókönyv, és a színészek is, rendezés pedig nincs."

#alt#
Tekintse meg képeinket!
Horváth György, Mokép vezérigazgatója hivatalból nem mondhatta el a véleményét, így 17 éves fiát faggattuk, akit a vizuális látvány minősége mellett a történet zavart: "Nekem szájbarágós volt az eleje, és a vége. A közepe nem, az csak elősegítette ezt."

"Nem, nem, neeem - mondta Hernádi Judit Hajni kezét szorongatva - nem nyilatkozom, önelemző fázisban vagyok." "Rémálom volt - mondta Kánya Kata. - Nem csak hogy hosszú, de borzalmas színészekkel, rendezés nélkül készült. Várkonyi Zoltán századennyi technikával százszor jobb történelmi filmeket csinált annak idején." Hajni is kiábrándult, főleg, mert Oliver Stone-nal elmaradt a személyes találkozás, így ahogy Szabó Zoli kollégánk szokta tenni mozi után, hazamentünk.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.