Izgalom Superman szülővárosában

2005.06.28. 17:26
Az Ohio folyó partján elterülő városka lakói boldogan híresztelik, hogy náluk látta meg a napvilágot a Krypton bolygó izmos küldötte. A helyiek feszült várakozással tekintenek a jövőbe: 2006-ra igérik két nagyszabású Superman-film bemutatóját is.
Az Illinois-állambeli Metropolis annak köszönheti legfőbb nevezetességét, hogy a harmincas években Jerry Siegel, a Superman-saga egyik alkotója véletlenül ugyanígy nevezte el a sztoriban azt a kisvárost, ahol az ifjú hős földi életét elkezdi és kamaszéveit tölti.

A 166 éves település 6500 lakója azóta is büszke a különleges kapocsra; a látogatók minden sarkon a kékruhás, piros köpenyes alakba botlanak: Metropolis tele van Superman-boltokkal, az utcán egy 4,5 méteres bronzszobor hirdeti a helyiek elhivatottságát. Az illinois-i megyei hivatal a hetvenes években nyilvánította a várost a szuperhős szülőhelyévé.

"Szükségünk van hősökre és Superman a legnagyobb hős mind közül" - magyarázta a Reuters riporterének az egyik lakos. "Mi vagyunk az egyetlen Metropolis az egész országban" - tette hozzá, hogy senki ne kételkedjen elsőbbségükben.

Az első Superman-mozi hőse: Christopher Reeve
Az első Superman-mozi hőse:
Christopher Reeve

Nem véletlen, mert egész jó üzlet Superman szülőföldjének lenni: évente több tízezer turista látogat ide a szuperhős miatt. A helyieket most az tartja lázban, hogy jövőre két Superman-film is a mozikba kerülhet: az egyik egy detektívről szól (az Oscar-díjas Adrien Brody), aki George Reeves, az ötvenes években népszerű Superman-tévésorozat főszereplőjének titokzatos halála ügyeben nyomoz. Reeves-t Ben Affleck játssza majd.

2006 másik szenzációja az 1978-as Superman remake-je, a Superman Returns lesz, egy gyakorlatilag ismeretlen fiatal színész, Brandon Routh főszereplésével. Routh ellenfele Lex Luthor szerepében az Oscar-díjas Kevin Spacey, Superman nevelőapját, a metropolisi Jonathan Kentet Hugh Jackman alakítja majd a filmben, amit idén augusztusban kezdenek forgatni.