Paul Haggis szakított a szcientológiával

2009.10.27. 12:55 Módosítva: 2009.10.27. 12:55
  • 35 év után kilépett a szcientológia egyházból Paul Haggis, az Ütközések Oscar-díjas rendezője. A filmes a szcientológia szóvivőjének címzett levélben azt írta, nem maradhat tagja egy olyan szervezetnek, ahol „ elfogadotta melegek gyalázása”. Emellett megerősítette, az egyházban valóban létezik a kapcsolatmegszakítás, abban az esetben, ha vét az illető az egyház ellen. „A feleségemtől megkövetelték, hogy megszakítsa a kapcsolatot a szüleivel, mert megszegtek egy szabályt, és bár rettenetes fájdalmat okozott neki, megtette” – írja még a Millió dolláros bébi, a Casino Royale és több más sikerfilm forgatókönyvírója. A szcientológia egyházból korábban Nicole Kidman is kilépett, de Tom Cruise és John Travolta máig tagok. (via Guardian)
Paul Haggis
Paul Haggis
  • A Coen fivérek Matt Damonnal és Josh Brolinnal tárgyalnak, Jeff Bridges mellé őket is szeretnék bevenni a következő westernjükbe, ami a 69-es A félszemű remake-je lesz. Bridges azt a revolverhőst játssza, akit egy fiatal lány bérel fel, hogy keresse meg az apja gyilkosát. Matt Damon csendőrként csatlakozna a nyomozáshoz, míg Brolin, aki a Nem vénnek való vidékben még a jó oldalon állt, most a gyilkost játszaná. (via Variety)
  • Miközben rajongók tiltakoznak az új Michael Jackson-koncertfilm ellen, Elizabeth Taylor védelmébe vette a This is itet. „Ez a legzseniálisabb film, amit valaha láttam” – írta Twitter-oldalán a 77 éves színésznő, aki közeli barátja volt a nyáron elhunyt popsztárnak. Taylor arra biztatja a rajongókat, hogy „újra és újra” nézzék meg a filmet. Páran viszont azt gondolják, hogy a film elhallgatja, mennyire megviselte Jacksont a koncertekre való felkészülés, ezért tiltakozó szórólapokat fognak osztogatni az október 28-ai világpremier napján a mozik előtt. (via AP & BBC)