Hollywood szereti, Bollywood nem ismeri

2011.09.05. 15:06

Találtunk egy cikket aktuális szerelmünkről, Freida Pintóról. A cikk azt bizonyítja, hogy amíg Hollywood megszerette a gyönyörű színésznőt, addig Indiában azt sem tudják, ki ő. Pedig India egyik legfontosabb exportcikke jelenleg, ahogy fogalmaz a cikk. Az indiai lapok nem említik meg vagy eljelentéktelenítik szerepét az egyes filmekben, állítólag akkor lehetne nagy sztár, ha vállalna bollywoodi filmet, de ezt még nem tette meg. Akkor tényleg övé lenne a világ. A cikk ügyes apropó ahhoz, hogy csodáljuk Pintót egy kicsit.

000 Par2414309

Az indiai lány a Gettómilliomosban lett örökké felejthetetlen Latika szerepében. Danny Boyle mozija nemcsak rengeteg díjat gyűjtött be, köztük jópár Oscart, hanem jelentős sikereket ért el a mozipénztáraknál is. Nem csoda, ha gyorsan lett egy talpraesett amerikai ügynöke, aki eddig jól építi fel a színésznőt.

A 2008-as Gettómilliomos után Woody Allen rá osztotta a Josh Brolint is megőrjítő, vörös fehérneműs szomszéd lány alakját a Férfit látok álmaidban című filmben, a Velencei Filmfesztivált megjárt, Julian Schnabel (A graffiti királya, Szkafander és pillangó, Mielőtt leszáll az éj) rendezte Miralban komolyabb feladatot kapott. Jelenleg A majmok bolygója: Lázadásban látható egy elég elhanyagolható szerepben, de legalább betette Hollywoodba a lábát.

A hamarosan 27 éves lány karrierje nagyon gyorsan alakul: Michael Winterbottom az ő főszereplésével készíti Thomas Hardy regényéből a Trishna című filmet, novemberben érkezik az igazi blockbusternek ígérkező Immortals, majd decemberben a neves francia rendező, Jean-Jacques Annaud (A rózsa neve, Hét év Tibetben) Black Gold című mozija.