A Disney és Johnny Depp is engedett, forgatnak

2011.10.12. 15:10

Johnny Deppről korábban megírtuk, hogy izmozva tárgyal, de úgy tűnik, eredményesen teszi mindezt. A Disney-vel közösen tervezett Lone Ranger forgatásának már megvolt a kezdése, de lefújták, úgy volt nem lesz semmi a filmből, most mégis beállt a legjobb fordulat: megyeztek, forgatnak.

A Disney-nek túl nagy volt a korábbi, 250-270 millió dollár közötti költségvetés, így a rendezőtől is elköszöntek volna. A baj ott kezdődött, hogy a főszereplő Johnny Depp barátja a rendező, a Karib-tenger kalózait és a Rangót jegyző Gore Verbinski, sőt a sikeres producer, Jerry Bruckheimer is a csapat tagja.

A hármas (Depp, Verbinski, Bruckheimer) leült a Disneyvel egy utolsó tárgyalásra, amin a feleknek sikerült lehúzni a költségvetést 215 millió dollárra. Ezt az összeget már bekockáztatná a stúdió, ami nem annyira bízik egy nagy költségvetésű westernfilm sikerében.

Jerry Bruckheimer és Johnny Depp
Jerry Bruckheimer és Johnny Depp
Fotó: Toru Yamanaka

Persze Depp-pel szinte mindent el lehet adni. A színész a Tonto nevű indiánt alakítaná a filmben, és állítólag akkor is jár a gázsija, ha nem forog a film. Johnny Depp az utóbbi évek egyik legjobb áruja, két filmjével is milliárd dollár feletti bevételt ért el (Alice Csodaországban, Karib-tenger 4.), Az utazón kívül nem tudunk az utóbbi időszakból nagy hibát mondani tőle.

A stúdió eredetileg 200 millió dollárt költött volna a western a filmváltozatára, ami 1933-ban rádiójátékként, majd 1949-57 között tévésorozatként futott. A rendező és a producer új költségvetési tervvel állt elő, valahol a 250-275 millió dollár környékén. Akkor azt írtuk, 220 millió lenne az, amit még lenyelnének. A hármas leült a Disney-vel, talán a pénzükből is engedtek, kihúztak pár jelenetet és speciális trükköt, és máris spóroltak egy csomó pénzt. 2012 elején kezdenek forgatni, a bemutatót eltolják decemberről.