Bruce Willis a hétvégén lebénította Budát

2012.07.09. 11:41

Bruce Willis és a Die Hard - Drágább, mint az életed stábja a hétvégén megint felborította a budapestiek megszokott életét. Az Erzsébet híd lezárása miatt például vasárnap délután a szokásosnál hamarabb alakultak ki forgalmi dugók a fővárosban: a Budaörsi úton és a Nagyszőlős utcában már délután négytől feltorlódtak a járművek. A híd estig tartó lezárása az M7-es és az M1-es autópályán hazaérkező nyaralók közlekedését is megnehezítette.

Az ír rendező, John Moore és a stáb nem először forgatott az Erzsébet hídon. Májusban ugyanitt vettek fel néhány hídról lebámulós jelenetet, és ekkor előzte meg az 57 éves sztárt a piros 7-es busz, ami azóta netes mémmé vált. A mostani jelenet ennek az eseménysornak az előzménye vagy a folytatása lesz, mivel Willis most is ugyanazt a térd alatt szakadt és véres nadrágot viselte, és megint volt párbeszéde a fiát alakító ausztrál színésszel, Jai Courtney-val és a német Sebestian Koch-hal. A forgatásra sztár testvére, az évtizedek óta Bruce Willis-filmekben producerkedő David Willis is kilátogatott.

Atomboy nevű olvasónk a hétvégi bringázása közben örökítette meg a Szabadság hídról azt a jelenetet, amikor szombaton a Corvinus Egyetem előtti pesti alsó rakparton (és a Salkaházi Sára rakparton) a korábbi üldözési jelenetekből már ismerős hatkerekű katonai monstrum, a Cougar a Moszkvai Gázművek hétről-hétre durvábban leamortizálódott, kék Mercedes Spinterét kergette. A terepszínű szörny egyébként a júniusi Eötvös utcai és az áprilisi Vörösmarty utcai ámokfutásához ezúttal is összetört egy autót (lásd 1:29-nél a pórul járt szürke furgont). A jelenetet a korábbi forgatási napokról már jól ismert helikopter vette is felvette az orrára szerelt, jellegzetes gömbkamerával.

A Die Hard 5 Moszkvában játszódó jelenetei április közepe óta készülnek Magyarországon a World War Z-t is Budapestre hozó Mid Atlantic Filmsnek köszönhetően, 11 milliárd forintból. A történet szerint a korábbi részek tökös amerikai zsaruja, John McClane (Bruce Willis) Oroszországba kénytelen utazni, mivel az időközben felnőtt fia, Jack (Jai Courtney) az ottani maffiózók fogságába esett, egy terroristákkal barátkozó tábornok pedig meg akarja ölni a Moszkvába látogató amerikai elnököt. Az apa-fiú kapcsolatot is boncolgató cop buddy-film 2013. februárjában kerül a mozikba.

Vetkőző, autózó vagy halott statiszta a Die Hard 5-ben? Bruce Willis útlezárása miatt késett el a munkából? Pont az ön háza előtt forgat akciójelenetet a stáb? Írjon élménybeszámolót erre a címre!