Pál
-9 °C
0 °C

GPS a kólásdobozban

2003.09.30. 13:07
GPS-helyzetjelzővel preparált kólásdobozok bevetését tervezi a Coca-Cola jövő nyáron. A különleges dobozok vásárlóit műholddal keresik meg, és személyesen adják át nekik nyereményüket.
Műholddal keresi meg a Coca-Cola jövő nyári akciójának nyerteseit az Egyesült Államokban: a nyerő kólásdobozokba ugyanis GPS-jeladót telepítenek, amely így pontosan jelzi a szerencsés vásárló tartózkodási helyét. Az akcióban többek között egymillió dollár értékű aranyat, valamint Hummer terepjárókat lehet nyerni, s ezeket személyesen adják majd át - adta hírül az Indystar.com hírmagazin.

A szokatlan promóció pontos szabályain még dolgoznak a Coca-Cola szakemberei. Hasonló akciót indított a vállalat Ausztráliában, ott Peugeot autókat kapnak a nyertesek, akiket szintén GPS-szel találnak meg.

A nyári kampányok rendkívül fontosak az üdítőgyártók számára, ugyanis ekkor fogy a legtöbb frissítő. Eddig az akciókat a nyeremények nagysága tette különlegessé; a Pepsi például idén egymilliárd dolláros fődíjjal kecsegtette a vásárlókat. A főnyeremény végül nem talált gazdára.

Magyarországon a Borsodi Sörgyár alkalmazott preparált dobozokat, bár azok csak beszéltek, de nem küldtek jelentést hollétükről.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.