Korda, Gundel és Szörényiék miatt büntetik az MTV-t

2009.06.22. 09:36 Módosítva: 2009.06.22. 10:05
Gundel Takács Gábor és Korda György műsora és A társulat miatt áll a bál az MTV-ben. A tévé kuratóriuma több százmilliós szerződésekben talált kivetnivalót, ezért feljelentést tesz a rendőrségen.

Az Örököst, a Csináljuk a fesztivált és A Társulatot megrendelő vezetőség nem egyeztetett az MTV kuratóriumával, mielőtt aláírta a szerződést, ezért a kuratórium a rendőrséghez fordul. A tulajdonosi testület már egy éve felfigyelt a Csináljuk a fesztivált, Az Örökös és A Társulat körüli szabálytalanságokra, de a királyi televízióban lassan őrölnek isten malmai - írja a Bors.

A Gundel és Korda vezette műsorok, valamint Szörényiék produkciójának költsége egyenként meghaladja a 300 millió forintot, így a médiatörvény értelmében az MTV menedzsmentjének a kuratórium elnökségének jóváhagyását kellett volna kérnie. Ez azonban nem történt meg.

Az teljesen világos, hogy az MTV törvényt sértett, amit szankcionálni kell, így a rendőrséghez fogunk fordulni – mondta el az egyik elnökségi tag.

Pedig mi nem vétettünk semmilyen törvény ellen, a mi elszámolásunkat elfogadta a televízió. Elképesztő az a helyzet, amit a kuratórium teremtett – mondta Rosta Mária, A Társulat producere. A köztévé vezetősége látszólag semmit nem tud az ügyről.