Heten pályáznak a Klubrádió frekvenciájára

2011.08.31. 11:32
Tizenegy vállalkozás huszonegy pályázatot nyújtott be a Rádió 1, a Juventus Rádió, a Klubrádió és a Katolikus Rádió frekvenciájára. A pályázatokat még az idén elbírálhatják.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által meghirdetett  Budapest 103,9 MHz-es, Budapest 89,5 MHz-es és a Budapest 95,3 MHz-es kereskedelmi körzeti frekvenciákat jelenleg a Rádió 1, a Juventus Rádió és a Klubrádió használja. A Katolikus Rádió által használt Budapest 102,1 MHz helyi frekvencia kiírására közösségi rádiók jelentkezhettek - tájékoztatta a médiatanács kedden az MTI-t.

Mind a négy frekvencia esetében a jelenlegi szolgáltató is pályázik a médiaszolgáltatási jogosultság elnyerésére, és összesen 11 vállalkozás adott be 21 pályázatot. A 103,9 MHz-es frekvenciára kilenc pályázat érkezett, a 89,5 MHz-es kiírásra négy ajánlatot nyújtottak be, a 95,3 MHz-es felhívásra heten jelentkeztek. A 102,1 MHz-es kisebb, helyi frekvenciára egy pályázó nyújtotta be ajánlatát.

A médiatanács negyvenöt napon belül hatósági nyilvántartásba veszi, és honlapján közzéteszi az alakilag megfelelő pályázati ajánlatot benyújtó pályázókat. Ezt követi a pályázatok tartalmi vizsgálata és értékelése. A médiatanács tervei szerint még az idén kihirdethetik a frekvenciák győzteseit.

A Klubrádió vezérigazgatója, Arató András június elején aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az általuk használt 95,3-as frekvenciára úgy írtak ki pályázatot, hogy az a pályázó nyerhet, aki több zenét szolgáltat. Arató szerint a médiatanács 72 pontos rendszer alapján értékeli a beérkezett pályázatokat, ebből 12 pontot ér a műsorstruktúra szubjektív megítélése, viszont a médiaszolgáltatási tapasztalatért mindössze 3 pont kapható maximálisan.

Az NMHH-nak már tavaly decemberben ki kellett volna írnia a frekvenciákra a pályázatot, a Klubrádió és a Rádió1 esetében többször 60 napra szóló ideiglenes szerződést kötöttek.