A Blikk is tiltakozik az MSZP-s kampányfilm miatt

2013.03.05. 09:18
A Blikk tiltakozik keddi számában, mert az MSZP a Magyarország ma című kampányfilmjében engedély nélkül használta az általuk készített grafikont. Az RTL már korábban írt a pártnak Híradójuk részleteinek jogosulatlan használata miatt.

A Blikk azt írta, hogy engedélyük nélkül használta fel az MSZP azt a táblázatot, amelyben a Matolcsy-csomag családokra gyakorolt hatásait mutatták be. A Magyar Nemzet szerint a HírTV és az Xnews.hu is tiltakozott, mert a kampányfilmben látható képeket az engedélyük nélkül használták fel, ezért mindketten hivatalos levélben szólították fel az MSZP-t, hogy távolítsák el a jogosulatlanul használt részeket.

Az RTL Klub már vasárnap írt a pártnak, mert a Mesterházy Attila pártelnök által aznap bemutatott húszperces filmben engedély nélkül használtak fel részleteket a híradójukból. A Terrorelhárítási Központ szintén jelezte, tőlük sem kért engedélyt az általuk készített felvételek felhasználásához az MSZP.

Hétfőn Puskás Ferenc özvegye istiltakozott Puskás Ferenc nevének felhasználása ellen. Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse is kifogásolta, hogy a kampányfilmben felhasználták Bartók nevét és fényképét.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta: szabályszerűen jártak el, amikor kisfilmjükbenfelhasználták az RTL Klub Híradójának részleteit. Szerintük a közösségi videomegosztó portálon bárki szabadon felhasználhatja a felvételeket, ha megjelöli a forrását, és ennek ők eleget tettek, mert egyértelműen és jól látszik, hogy a filmhez használt képanyagok melyik tévétől származnak.