Lecserélték Friderikusz teljes stábját

2003.04.29. 08:38
A második adás után a Friderikusz - a szólás szabadsága című műsor teljes stábját lecserélték - tudta meg az Index. A továbbiakban Lakat T. Károly felügyelete alatt a Nap-kelte csapata készíti a heti közéleti műsort.
A második adást követően a hétfő délutáni értekezleten Friderikusz Sándor és Krecz Tibor, a műsor producere megvált a műsor két szerkesztőjétől, két segédszerkesztőjétől, és gyártásvezetőjétől. Az Index információi szerint egy ember kivételével senki nem távozott önként. A továbbiakban Lakat T. Károly felügyelete alatt a Nap-kelte csapata készíti a Friderikusz - A szólás szabadsága című heti közéleti műsort. Pálinkás Szüts Róbert felelős szerkesztő már az első adást követően megvált pozíciójától.

Nem szakmai okokból

Információink szerint a stáb ellen nem merültek fel szakmai kifogások. Krecz Tibor pedig nem szerkesztőként, csupán producerként folytatja a munkát. Krecz Tibor kedden reggel arról tájékoztatta az Indexet, hogy a váltástól a hatékonyság növelését várják, amelyet a Nap-kelte stábjával meg tudnak oldani. A producer hozzátette: korábbi információinkkal ellentétben továbbra is a stáb tagja Nádori Péter, aki tanácsadóként dolgozik velük.

Karle Gábor a műsor gyártásvezetője az Indexnek elmondta, a múlt héten már jelezte Krecz Tibornak, hogy nem szeretne a továbbiakban a közéleti műsornak dolgozni, így őt nem kirúgták, hanem felmondott. A gyártásvezetőn kívül a délutáni értekezleten négy szerkesztővel közölték a hírt, miszerint nem tartanak igényt a további munkájukra.

Nézettségi csalódások

A Friderikusz második adására az Index információi szerint 773 500-an voltak kíváncsiak, tehát a műsor továbbra sem érte el a kitűzött, egymillió feletti nézettséget. A tv2 heti magazinját, a Naplót ezzel szemben 1 656 000-en, az RTL Klubon vetített Vízivilág című filmet pedig 1 765 000-en tekintették meg.