Orsolya
7 °C
10 °C

Jakupcsek lenyomja Vágót?

2001.02.15. 14:25
A tv2 és az RTL Klub küzdelme véres összecsapásból állóháborúvá merevedett, sztárok és műsorok párharcává szelídült. Az otthonunkba betolakodó médiavalóságban a brazil szappanopera verseng mexikói teleregénnyel, a Csíííz megpróbál a Citromnál is idegesítőbb és fárasztóbb lenni, sőt a Jimmy-emlékműsorok is birokra kelnek az üveges szemű nézők kegyeiért.
Az átlag magyar médiafogyasztó a negyven évig egycsatornás tévéfolyam káros mellékhatásaként képtelen választani az azonos időben sugárzott hasonló műsorok között, így sokan már a vacsora alatt nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen egyik kezükben a zsírban tocsogó cupákot markolva, a másikban a pörköltszafttal enyhén szennyezett távvezérlőt szorongatva kell kapcsolgatniuk a két rivális tévéadó vetélkedőműsorai között.

Jakupcsek Gabriella
A piárszakemberek hamar ráéreztek arra, hogy az infláció következtében a ,,milliomos" lett a varázsszó a közalkalmazotti bértábla rabságában szenvedő tömegek számára, így mindkét kvízműsor erre alapozza létét. A tv2 még ezt is képes volt überelni a leheletnyi ,,multi" szócska segítségével.

De Jakupcsek Gabriellának és stábjának ennél sokkal nagyobb előnyre kellene szert tennie ahhoz, hogy ellensúlyozza az eredetiség teljes hiányát, hiszen a Multimilliomos most vagy soha a tv2 utolsó agresszív offenzívájának terméke, így ugyanazokat a szégyenteljes bélyegeket hordozza magán, mint a szépemlékű, szintén Jakupcsek-közeli Vitriol. A tv2 műsora ugyan az RTL vetélkedőjéhez hasonlóan szintén iszonyatos pénzen vásárolt licenc, mégis a stúdió berendezése, a zene, a kamerák mozgása néha a román közszolgálati tévét idézik fel a minden ízében amerikai, tehát egyszerre nevetségesen hatásvadász és mérhetetlenül profi Legyen Ön is milliomossal szemben.

Vágó István
Kétségtelen, hogy a Multimilliomosban sokkal több pénzt lehet szakítani, mivel az RTL Klub műsorában csak araszolva emelkednek a tétek, de az intellektuálisabb nézők számára mégis Vágó István műsora nyújt nagyobb élvezetet. Mert igaz, hogy Jakupcsekéknál uszkve 2 milliót ér az a lehetetlen kérdés, hogy ki találta fel a cipzárt, az RTL Klubon pedig csak százezret az óriáspöfeteg mibenlétének megvilágítása, mégis az utóbbira legalább diplomás átlagértelmiségiek is képesek válaszolni, nem csak tippelni. Az pedig egyenesen megélhetési bűnözéssé aljasítja a műveltségi vetélkedőt, hogy a Multimilliomos első kérdésének megválaszolása után a nagylelkű tv2 kifizeti a játékos egyik közüzemi számláját.

A tv2 műsorának egyetlen színfoltja maga a műsorvezető, mivel a szemmel láthatóan unatkozó Vágó helyett egy műveltség dolgában korlátozottan kompetens és kissé esetlen, de legalább jókedvű és lelkes hölgyet láthatunk a képernyőn. A tv2 üdvöskéje tehát az ellenfél taktikájának felhasználásával, lendületesen támad, de az RTL Klub színeiben a ringbe lépő Vágó, a kvízkirály nyugodt méltóságával, unott mozdulataival még így is ura a helyzetnek. Mi, nézők persze akkor tesszük a legjobban, ha továbbkapcsolunk valami politikai vagy sportműsorra: ott is milliók röpködnek, és ott is sok a bunkó, de azokat legalább nem kell sajnálni, amikor elbuknak. A távvezérlőt mindenesetre vonjuk be nejlonnal a nemkívánatos zsírfoltok ellen.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.