Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

A Tv2 perelhetné a Fideszt

2006.07.25. 23:34
A csatorna levédette a Jó reggelt Magyarország! elnevezést, a Fidesz viszont ezzel a címmel hirdeti új aláírásgyűjtési akcióját. A Tv2 szerint engedély nélkül használják a szókapcsolatot, Orbán Viktor viszont arra kéri a csatornát, hogy ne beszéljenek butaságokat.
A Tv2 közleményben határolódott el a Fidesz Jó reggelt Magyarország! elnevezésű aláírásgyűjtési akciójától, jelezve, hogy a politikai akció neve évekig a csatorna reggeli hírműsorának címe is volt, és így szerzői jogi védelem alatt is áll, vagyis felhasználáshoz a pártnak előbb a cég engedélyt kellett volna kérnie.

"A félreértések elkerülése végett közlöm, hogy a Fidesz Magyar Polgári Szövetség "Jó reggelt, Magyarország!" címen indított aláírásgyűjtő akciójának semmi köze a TV2 korábban ilyen címen sugárzott reggeli hírműsorához" - áll Kereszty Gábor, a Tv2 vezérigazgatójának Indexhez eljuttatott közleményben.

"A TV2 a "Jó reggelt Magyarország" szöveges megjelölést a Magyar Szabadalmi Hivatalnál lajstromoztatta és az a TV2 megítélése szerint, mint oltalom alatt álló, jó hírnevet élvező védjegy, kizárólag a csatorna engedélyével használható. Sajnáljuk, hogy a tényszerűségéről és függetlenségéről ismert hírmagazin címét választotta egy politikai párt. Az aláírásgyűjtés céljával kapcsolatban a TV2 független médiumként természetesen nem kíván állást foglalni" - teszi hozzá Kereszty.

Az Index információ szerint a csatorna vezetése fontolgatta, hogy pert indít védjegybitorlás miatt a Fidesz ellen, de úgy tudjuk, végül nem viszik bíróság elé az ügyet, mivel az veszélyeztethetné a Tv2-ről kialakult képet, és a politikai elfogultság vádját vethetné fel.

Lehet még köszönni?

A Jó reggel Magyarország! kiáltványról először múlt hét szombaton, Tusnádfürdőnon, a XVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hagyományos záróprogramján beszélt Orbán Viktor.

A Fidesz először ekkor közölte, hogy aláírási akciót kezdeményez és szeptember 23-ára a Hősök terére várja mindazokat, akik tiltakozni szeretnének a "nyílt politikai hazugság" ellen - olvasható a Tv2 műsorával egyező elnevezésű kiáltványban, amelyet a párt országgyűlési képviselőcsoportja szombaton juttatott el az MTI-hez.

"Nem szándékozunk semmilyen kereskedelmi tevékenységet folytatni, úgyhogy nincs mi ellen tiltakozni. Szabad úgy köszönni, hogy jó reggelt remélem ezentúl is, hiába védi le valaki egyébként az ehhez kapcsolódó címeket" - nyilatkozta Orbán Viktor kedden este az MTv Az Este című műsorában.

"Arra kérjük a tv2-t, hogy ne nyilatkozzon butaságokat" - tette hozzá Orbán.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.