Irtózatosat bukott a Megatánc

2006.11.13. 15:20
Miközben a Szombat esti lázra több mint kétmillióan voltak kíváncsiak, addig a Tv2 tehetségkutatóját még egymilliónál is jóval kevesebben nézték. A Megatánc ráadásul tíz százalékponttal kevesebbet teljesített a Tv2 átlagos nézettségénél is.

Jóval a csatorna átlaga alatt teljesített a Tv2 táncos tehetségkutatója, amikor az RTL Klub táncshowjával került össze. Miközben a Szombat esti láz 2 022 705 embert ültetett a tévék elé, addig a Megatáncnak mindössze 851 080 nézője volt.

A Tv2 műsorának rossz nézettségében nagy szerepet játszhatott, hogy a Megatánc majdnem háromnegyed órával később kezdődött, mint a hasonlót tematikájú Szombat esti láz. Az AGB Nielsen mérései szerint az RTL Klub este fél nyolckor kezdődő műsora az éppen tévé előtt kucorgók 42,8 százaléka nézte, eközben a negyed kilenc előtt pár perccel induló Megatánc csak 19,3 százalékos közönségarányt ért el.


Forrás: AGB Nielsen

Azért nem csak a programtervezés hibája okolható a Megatánc szombati bukásáért, hiszen a nézettségi diagrammból jól látszik, hogy a Megatáncot megelőző Áll az alku még kifejezetten jól állta a Szombat esti láz rohamát. Az AGB Nielsen műszeres nézettségmérésének eredményei szerint a vetélkedőt átlagosan 161 8301-an látták, és ugyan negyed nyolctól csak akkor előzte meg a Szombat esti lázat, ha az RTL Klubon reklámblokkot adtak, de a két csatorna nézettsége közt közel sem volt akkora különbség, mint amikor a Tv2 a Megatáncot adta. (Mindehhez azért az is hozzájárulhatott, hogy a nézők elszoktak a műsortól, mivel a múlt héten az esetleges utcai zavargások miatt elmaradt a Megatánc).

A hirdetési bevételeket hozó, 18 és 49 év közötti korosztály körében is csúfosat bukott a Megatánc, hiszen míg az RTL Klub műsora 43,5 százalékos közönségarányt ért el, addig a Tv2 tehetségkutatója csupán a tévénézők 16,5 százalékát vonzotta. Ez jóval a Tv2 átlagos nézettsége alatt van, hiszen a csatorna a múlt héten, ebben a korcsoportban főműsoridőben 26,6 százalékos közönségarányt tudott elérni.