Ákossal indul a magyar MTV

2007.09.30. 11:56
Hajnali hatkor startol a magyar Music Televison Ákos Minden most kezdődik el című számávál. Az MTV Europe-ot azután hiába keressük, lesz viszont South Park, Pimp My Ride, vj-kereső valóságshow és október közepétől Winkler Róbert.

Október elsején hajnali hattól, az MTV Europe helyén, több mint 1,5 millió háztartásban már a magyar Music Television lesz fogható. A zenecsatorna itthoni alteregóján természetesen az összes műsor magyar nyelvű lesz.

Már éjféltől visszaszámlál a magyar MTV születése előtt tisztelegve az MTV Europe, hajnalban pedig a visszaszámolást követően Gwen Stefani eddig Európában még nem látott új klipje, a „Now That You Got It” kerül képernyőre. A magyar MTV ezután Ákos „Minden most kezdődik el” dalával kezdi meg adását.

A Music Televison egyébként 1981-ben indult, stílszerűen a Video Killed the Radio Star című szám klipjével, az európai mutáció 1987-ben, az MTV Brasil pedig 1990-ben startolt. Azóta van már többek közt MTV Italia, MTV Poland, MTV Nordic, MTV Germany, MTV Thailand, MTV Romania és Kínában MTV Mandarin is.

Új műsorok

Az új, magyar zenecsatornán rögtön az indulásnál lesznek saját gyártású műsorok is a nemzetközi hálózatból átvett programok mellett. A külföldi MTV -kről jól ismert My Own, Made, Pimp My Ride, Viva La Bam című műsorok és a South Park mellett már az első nap bemutatják a műsorvezető castingból készült hátrom héten át hömpölygő valóságshow-t felhajtás címmel.

Október közepétől elindul a Swung című interaktív, provokatív talkshow, amit szerdán este tíztől Winkler Róbert vezet majd, hétfőn és pénteken pedig eddig egyelőre még jól titkolt műsorvezetők beszélgetnek majd rázós témákról a műsorban

Nincs több MTV Europe

Az MTV-t és a Vivát is tulajdonló Viacom az MTV Europe helyén sugározza majd a magyar Music Televisiont, így az angol nyelű MTV Europe eltűnik majd a magyar kábel- és műholdas szolgáltatók kínálatából, csak egyéni műholdvevővel lehet majd fogni.

A magyar MTV tervei szerint egyébként progresszív zenéket kínál majd, nagy hangsúlyt kap a rock, az elektronikus zene és az indie. Az MTV főleg külföldi előadók slágereit játssza majd, és külön figyelnek arra, hogy a Viván feltűnő magyar előadók csak a legritkább esetben szerepeljenek az MTV-n, hogy ezzel is elkülönüljön a két, Viacom-tulajdonban lévő csatorna arculata.