Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

A Big Brothert panaszolják be legtöbben

2002.09.19. 12:09
A Big Brotherrel kapcsolatban érkezett a legtöbb panasz az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához az elmúlt három hónap alatt. Idén már kétszer annyian panaszkodtak a médiatestületnél, mint tavaly.
Összesen 189 nézői, hallgatói panaszt nyújtottak be az elmúlt negyed évben a médiatestület panaszbizottságához. Ez több mint a kétszerese az év ezen időszakára eső átlagnak - derült ki Szabó Ferenc, a bizottság soros elnökének csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A panaszbizottság elmúlt három hónapos tevékenységéről tartott tájékoztató szerint a legtöbben a TV2 két hete indult műsorával, a Big Brotherrel kapcsolatban tettek panaszt. Szabó kiemelte, hogy a 42 bejelentő - köztük Gyulay Endre megyéspüspök - többsége az online közvetítést kritizálta. Az internetes tartalom felett azonban az ORTT-nek egyelőre nincs hatásköre, ilyen ügyekben a sajtótörvény szerint járnak el.

A valóságshow mellett az ATV-s Tasnádi-megjelenésekkel, illetve Pannon Rádió hídblokáddal kapcsolatos közvetítésével érkezett a legtöbb kifogás.

A Panaszbizottsághoz egyelőre még mindig egyéni nézők illetve hallgatók jelentkeznek legtöbben, de az utóbbi hónapokban három alkalommal politikai párt is kifogást emelt. A civil szervezetek között a Reális Zöldek a legaktívabb panaszosok.

Szabó Ferenc szerint a megnövekedett szám a Panaszbizottság népszerűségét mutatja, de hozzátette, hogy sokan még mindig félreértelmezik a testület jogkörét. A beérkezett panaszok közül többet a tájékozatlanságból fakadó jogi akadályok miatt kellett elutasítani.

A soros elnök elmondta, hogy október 1-jétől B. Szabó Gábor veszi át a Panaszbizottság vezetését.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!