Árpád
-2 °C
4 °C

Gyulay: meg kell rendszabályozni a Big Brothert

2002.09.16. 17:56
Gyulay Endre szeged-csanádi megyéspüspök e-mailben juttatta el lapunkhoz a Big Brother valóságshow-val kapcsolatos állásfoglalását. Gyulay hangsúlyozza: a műsor betiltására nincs lehetőség, azonban "megrendszabályozására" a gyermekek védelmében szükség lenne. A levelet csorbítatlanul, eredeti formájában tesszük közzé.
realitynaplo.index.hu

Volkssturm - Big Brother-megnyitó

Realitynapló 1. - Lehet matyizni

Realitynapló 2. - És provokátorok

Realitynapló 3. - Tulajdonképpeniségek

Születési agónia - Való Világ-megnyitó

Realitynapló 4. - A valóság odaát van

Realitynapló 5. - Mindörökké valóság

Szomorú szívvel ülök a gépem mellé. A tv2 adássorozata, a Big Brotherrel kapcsolatban emelek panaszt.

Egy hete voltak nálam egy megbeszélésen igazgatók (négy katolikus iskola vezetője), és ők mellesleg említették, tegyek valamit e sorozat ellen. Az általános iskolás gyerekek témája az iskolában ennek kiértékelése, és nem tudnak mit tenni ellene. Az este megnéztem kb. fél órát belőle, meztelen tusolás stb... A beszédstílus sem egészen nevelő jellegű.

Gondoltam, épp kifogtam, biztos nem ez az általános. Pár napig nem volt módomban betekinteni e műsorba. Hazajövet az internetes levelezési rovatban több beszámoló a politikai megnyilatkozásokról, amit szerintem az illetők becsületsértés stb. miatt törvényes kivizsgálást is kérhetnének. Ma kezembe került a helyi lap (Délmagyarország). Klubot alakítanak és szurkolnak, hogy a szegedi fiút ki ne szavazzák, és minden este a törzshelyen, cukrászda, vagy vendéglő, ahol nagy képernyőre kivetitve nézik e sorozatot, összejönnek, arcukat nézve az újságban, jó része nem fiatal, hanem gyerek. Ma este is körülbelül fél órát töltöttem el e sorozat mellett, benyomásom az ún. játék, az ún. tánc, meg ágyjelenet, stb-t látva nem hiszem, hogy nevelő jelleggel hat rájuk.

Szeretném kérni az ORTT Panaszbizottság tárgyalóit, fordíttassanak nagyobb gondot a tv-adások nívójára, vegyék figyelembe, mivel táplálják a gyerkeket, és fiatalokat, milyen jövő-magyar társadalmat készítenek elő. Gondolom, a közvélemény ellen szólni eredménytelen és hiába kérem e műsor megszüntetését, pedig nem alaptalanul kérném, de megrendszabályozását és az összes csatorna adásainak normáját mindenképpen meg kell határozniuk és megjavítaniuk.

Tisztelettel
Gyulay Endre
Szeged-csanádi megyéspüspök

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?