Összeállt a Sajtóklub szereplőgárdája

2002.08.29. 14:43
A Magyar ATV pénteki Sajtóklubjának műsorvezetésére felkért Debreczeni József közíró, Orbán Viktor egykori személyes tanácsadójának tájékoztatása szerint beszélgetőpartnere lesz Bod Péter Ákos közgazdász professzor, az Antall-kormány ipari minisztere, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke, Balázsi Tibor, az 1990-94-es parlamenti ciklus MDF-es képviselője és Boros János, Pécsett élő publicista, aki nemrég költözött haza Nyugat-Európából.
Debreczeni szerint a Sajtóklub közös nevezője az lesz, hogy jobb-közép értékrendet valló személyek cserélnek majd egymással eszmét. Kijelentette: szélsőséges eszmeiségű emberekkel nem kíván társalogni, azt viszont nem zárja ki, hogy baloldali nézetrendszerű személyeket is meghívjon.

Debreczeni leszögezte, nem tud szolidaritást vállalni a megszűnt Lovas István-féle Sajtóklub szereploivel, jóllehet az általa vezetett műsor megszüntetését a jobboldalon sokan politikai tisztogatásként értékelik. - Mindig tiltakoztam az ellen, hogy egynemű jobboldalról beszéljenek, engem Bencsik Andrástól, Lovas Istvántól és Bayer Zsolttól sok minden elválaszt - fogalmazott az egykori MDF-es országgyűlési képviselő. Úgy vélte, hogy nem az említett személyek képviselik a konzervatív szellemiséget és nincs előjoguk arra, hogy a jobboldal nevében véleményt nyilvánítsanak. - A radikalizmus és a konzervativizmus nem összeegyeztethető - jelentette ki Debreczeni József.

Korábban szóba került Jankovics Marcell szereplése is, ám a filmrendező szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez azzal kapcsolatban, hogy Debreczeni József kedden biztos résztvevőként nevezte meg őt. "Debreczeni Józsefet megtévesztették. Az elképzeléssel kapcsolatban komoly fenntartásaim vannak. Jelen helyzetben a szereplést nem vállalom" - közölte a filmrendező.