Lovas nem vitatkozott Tasnádival

2002.08.11. 21:08
Elmaradt a Lovas-Tasnádi tévévita, mivel a pénteki, jobboldali sajtóklub vezetője nem ment el az ATV vasárnap esti műsorára. Tasnádi kihívására pénteken még pozitívan reagált az MTV volt hírigazgatójának tanácsadója.
Nem ment el az ATV vasárnap esti Napi 120' című műsorába Lovas István, így elmaradt vitája Tasnádi Péterrel, a négy és fél éves börtönbüntetésre ítélt üzletemberrel. Az újságírót pénteken hívta ki Tasnádi nyilvános vitára, amiért Lovas egy műsorában neki szóló életveszélyes fenyegetéseket tulajdonított az üzletembernek.

Bencsik visszavonult

Tasnádi nemrég Bencsik Andrással, a Demokrata főszerkesztőjével vitatkozott ugyancsak az ATV-n. Tasnádi közleménye szerint Bencsik "az adást követően úgy döntött, soha többé nem kíván a képernyőn szerepelni, mert - saját bevallása szerint - felkészületlennek bizonyult Tasnádival szemben".

Tasnádi Pétert a Pest Megyei Bíróság 2002. május 16-án elsőfokú, nem jogerős ítéletével négy és fél év letöltendő börtönre és másfél millió forint vagyonelkobzásra ítélte, ugyanakkor 32 hónapja tartó előzetes letartóztatását megszüntette, és házi őrizetet rendelte el. A bíróság Tasnádi Pétert az ellene felhozott 13 vádpontból 4-ben találta bűnösnek, viszont a bűnszervezet létrehozásának bűntette és további 8 vádpont alól felmentette.