Szilárda
-4 °C
3 °C

Tasnádi vitára hívta Lovast

2002.08.09. 14:45
Az ATV-n fog vitázni egymással Tasnádi Péter és Lovas István. Lovas korábban azzal vádolta az első magyar maffiaperben a maffiavádak alól felmentett üzletembert, hogy életveszélyesen megfenyegette. A vizsgálati eredmények szerint Tasnádi egyik telefonjáról sem hívták az újságírót.
Vitára hívta ki Lovas Istvánt, az ATV péntek esti sajtóklubjának vezetőjét, a Magyar Televízió volt elnöki tanácsadóját. Lovas korábban azt állította, hogy Tasnádi telefonon megfenyegette őt egy kijelentése miatt. Azonban a négy és fél éves börtönbüntetésre ítélt üzletember egyetlen telefonjáról sem kezdeményeztek hívást Lovas számára - áll Tasnádi közleményében.

Azt sem tudja, ki az a Lovas

Tasnádi Péter azért fenyegette meg, mert műsorában foglalkozott a személyével, illetve azzal, hogy Tasnádi volt felesége ügyvédjének baseballütővel eltörték a kezét - írta július 23-i közleményében Lovas. Tasnádi akkor az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy nem látta a kérdéses műsort, azt sem tudja, hogy ki az a Lovas István, és telefonon sem beszélt vele.

Bencsik szégyenében visszavonult

Tasnádi nemrég Bencsik Andrással, a Demokrata főszerkesztőjével vitatkozott ugyancsak az ATV-n. Tasnádi közleménye szerint Bencsik "az adást követően úgy döntött, soha többé nem kíván a képernyőn szerepelni, mert - saját bevallása szerint - felkészületlennek bizonyult Tasnádival szemben". Értesüléseink szerint Lovas elfogadta a kihívást, s a vitát vasárnap este negyed kilenckor közvetíti a Magyar ATV.

Tasnádi Pétert a Pest Megyei Bíróság 2002. május 16-án elsőfokú, nem jogerős ítéletével négy és fél év letöltendő börtönre és másfél millió forint vagyonelkobzásra ítélte, ugyanakkor 32 hónapja tartó előzetes letartóztatását megszüntette, és házi őrizetet rendelte el. A bíróság Tasnádi Pétert az ellene felhozott 13 vádpontból 4-ben találta bűnösnek, viszont a bűnszervezet létrehozásának bűntette és további 8 vádpont alól felmentette.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!