Judit
2 °C
7 °C

Tasnádinak a bíró az ellenség

2002.05.02. 15:17
Május 16-ára tűzte ki a bíróság Tasnádi ügyben a következő tárgyalást, melyen négy további vádlott felszólalása után várhatóan elsőfokú ítéletet hirdetnek a perben. A mai tárgyaláson befejeződtek a perbeszédek a Pest Megyei Bíróságon; amelyekben minden ügyvéd bűncselekmény hiányában kérte védence felmentését, továbbá öt vádlott szólt az utolsó szó jogán, kijelentve, hogy nem követettek el bűncselekményt.
A súlyos erőszakos, illetve gazdasági bűncselekményekkel, továbbá bűnszervezet létrehozásával és irányításával vádolt Tasnádi Péter az utolsó szó jogán csütörtökön bírálta a rendőrséget és az ügyészséget. Az ellene folyó eljárást koncepciósnak nevezte, és Dreyfuss, Mindszenthy, Nagy Imre perét, továbbá a bibliai József és Jézus példáját emlegette.

A koncepciót Pintér Sándor találta ki, mert gazdasági érdekei sérültek - jegyezte meg Tasnádi Péter a belügyminiszterre célozva. Hozzátette: ennek az eljárásnak köszönheti, hogy fogva tartják ártatlanul 32 hónapja, a vállalkozásait tönkre tették, nem nevelheti két és féléves kislányát, és a legteljesebb elszigeteltségben őrzik a bv-intézetben, még sétái közben is csak az őrökkel találkozhat.

Tasnádinak a bíró az ellenség

- Nem bízom a bíróságban sem - vetette oda a tanácsvezető bírónak Tasnádi Péter, és így folytatta: ön az, aki fogva tart, az én ellenségképem az ön arca, ezzel kelek és ezzel fekszem, merthogy Pintér Sándor mit akar, az egy dolog, de valaki kell, hogy azt végre is hajtsa.

Tasnádi Péter egyébként az utolsó szó jogán elnézést is kért mindazoktól, akiket esetleg szavaival megbántott, de mint mondta, feszült idegállapotában talán érthető, hogy olykor egy kicsit élesen fogalmaz, ugyanakkor tartalmában továbbra is fenntartja azt, amit mondott. Tasnádi egy napilapot is idézett, mely szerint, ha a Fidesz marad hatalmon, a műanyag lakat is megrozsdásodik rajta, de ha a szocialisták nyerik a választást, kiderül az igazság.

Én nem vagyok politikai tényező, és azt sem hiszem, hogy a szocialisták, szabad demokraták fellépnének az érdekemben, de legalább hagyják nyugodtan dolgozni az igazságszolgáltatást - jegyezte meg Tasnádi Péter.

Nem áll bosszút

Őreim megkérdezték, hogy bosszút állok-e azért, ami történt, de én nem fogok. Egyrészt mert akkor tömeggyilkossá kellene válnom, másrészt mert a bosszú rossz tanácsadó. De az is lehet, hogy amennyire tönkre tettek minket, még a végén bűnözővé válunk kétségbeesésünkben.

Papp Csaba harmadrendű vádlott - akit bűnszervezeti tagsággal és erőszakos bűncselekményekkel vádolnak - az utolsó szó jogán egy kínai bölcset idézve úgy fogalmazott: ahol szándék van a büntetésre, ott lesz bizonyíték is. Hozzátette: a rendőrségi kihallgatója egyértelműen jelezte, azért tartóztatták le, mert Tasnádinak dolgozott, de azt is mondták neki, hogy ha hajlandó terhelő vallomást tenni, kiengedik. - Lehet, hogy jobban tettem volna? A családom, az egzisztenciám biztos nem ment volna tönkre - jegyezte meg Papp Csaba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?