Viola
-6 °C
-2 °C

Letöltendő börtönt kér az ügyész Tasnádinak

2002.04.23. 14:21
Letöltendő szabadságvesztést kért az ügyész a többek között bűnszervezet létrehozásával vádolt Tasnádi Péternek. Tasnádi a vádbeszéd alatt fennhangon közölte, hogy ezt nem bírja hallgatni, majd elhagyta a tárgyalótermet.
Tasnádi Péter, illetve hat társa esetében letöltendő szabadságvesztést indítványozott, másoknál felfüggesztettet, illetve a bűnpártolással vádolt Tasnádi Judit, a feleség esetében próbára bocsátást kért vádbeszédében az ügyész, aki javarészt a vádirattal egyezően tartotta fenn a vádat. Tasnádi Péter esetében a vagyonelkobzás alkalmazását is javasolta az ügyész.

Tasnádi Péter
A vád szerint Tasnádi felbujtóként önbíráskodást, súlyos testi sértést, adócsalást, tettesként pedig zsarolást, lőfegyverrel visszaélést, adócsalást, sikkasztást és bűnszervezet létrehozásának, illetve irányításának bűntettét követette el. A többi vádlott egy része az erőszakos bűncselekményekben, másik csoportja pedig a gazdasági bűncselekményekben volt Tasnádi társa a vádbeszéd szerint.

Tasnádi kivonult

A vádbeszédet egy új tárgyalóügyész adta elő. A vádbeszéd egyik része a vádirat megismétlése volt, másik része pedig sok esetben a sértettek, tanúk rendőrség előtt tett vallomására hivatkozott, mivel ezek a személyek a bírósági eljárásban vagy nem kerültek elő, vagy visszavonták, megváltoztatták korábbi terhelő vallomásukat.

A két és fél éve előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi a vádbeszéd közben fennhangon kijelentette: ezt nem tudja végighallgatni, mire a bíróság figyelmeztette, ha közbeszól, kénytelenek őt kivezettetni. Ekkor Tasnádi megkérdezte: köteles-e az ügyészt végighallgatni, s amikor a bírói tanács elnöke erre úgy felelt, hogy nem, elhagyta a termet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!