Megmarad, de megújul az ATV Sajtóklubja

2002.08.28. 15:25
A Magyar ATV mindenképpen megtartja a péntek esti Sajtóklubot Debreczeni József műsorvezetésével, a többi szereplő azonban még nem ismert - közölte Czikó Gábor, a Magyar ATV elnök-vezérigazgatója szerdán. Jankovics Marcell "a jelen helyzetben" nem vállaja a szereplést.
Czikó elmondása szerint előző nap még úgy tudta, hogy Debreczeni József mellett Jankovics Marcell filmrendező is a Sajtóklub biztos szereplője lesz. Jankovics szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez azzal kapcsolatban, hogy Debreczeni József kedden biztos résztvevőként nevezte meg őt.

"Debreczeni Józsefet megtévesztették. Az elképzeléssel kapcsolatban komoly fenntartásaim vannak. Jelen helyzetben a szereplést nem vállalom" - közölte a filmrendező. Czikó Gábor elmondta: Debreczeni József biztosan vállalja a szereplést, beszélgetőtársairól még egyeztet. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy elképzelése szerint kik szerepelnének a műsorban.

Debreczeni József közíró, az MDF egykori parlamenti képviselője 1994 és 1996 között Orbán Viktor későbbi miniszterelnök személyes tanácsadója volt. Az ATV elnöke múlt pénteken szüntette meg a Lovas István vezette Sajtóklubot, mert a műsorvezető újságíró szerinte erkölcstelennek nevezte az ATV vezetését a Tasnádi-féle műsorok sugárzása miatt.

Lovas István cáfolta, hogy a Sajtóklubban ilyen állítás elhangzott volna. Czikó Gábor ugyancsak az elmúlt pénteken kijelentette, hogy nem szándékozik megszüntetni a Sajtóklubot, az más szereplőkkel folytatódni fog. A közelgő önkormányzati választás kapcsán a kereskedelmi televíziós csatorna elnöke szerdán azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az ATV - az országgyűlésiképviselő-választások előtti időszakhoz hasonlóan - közöl majd fizetett politikai hirdetéseket. Az ezzel kapcsolatos koncepció kidolgozása és a felkészítés folyamatban van. Megjegyezte, arra mindenesetre vigyázni fognak, hogy minden politikai szereplő "megfelelő mértékű" nyilvánosságot kapjon.