Lemondott az audiovizuális kormánybiztos

2008.03.21. 16:00
Sarkady Ildikó irányította a digitalis átállásról szóló törvény és az új médiatörvény előkészítését. Most már szerinte a politikai háttéralkukon múlik, hogy milyen lesz az új médiaszabályozás.

Március 31-i hatállyal lemondott az audiovizuális kormánybiztos; az MTI információját pénteken maga Sarkady Ildikó erősítette meg, jelezve egyben, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból is távozik.

"Mindent, amit lehetett, és tőlem telt, megtettem" - mondta a távozása okait firtató kérdésre, hozzátéve, a médiarendszer újraszabályozása érdekében, a vezetése alatt álló csapat által tett előkészületek után, most már a politikai erőkön a sor, hogy lépéseket tegyenek.

Sarkady Ildikó egyben megerősítette az MTI azon információját, hogy személye szóba került az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének jelölése során, ahogy az már tavaly a sajtóban találgatásként több helyen megjelent. (A Hírszerző írt arról, hogy felmerült, Sarkady Szalai Annamáriával, az ORTT fideszes tagjával együtt vezetné a megújuló médiahivatalt).

A most lemondó kormánybiztos tavaly augusztus végén kapta meg kinevezését a miniszterelnöktől; azt megelőzően 2006-tól Gyurcsány Ferenc médiapolitikai főtanácsadójaként tevékenykedett. Az Index információi szerint Sarkady tavaly augusztusában már belengette lemondását, akkor a miniszterelnök támogatása jeléül nevezte ki kormánybiztosnak.

Sarkad Ildikó vezetése alatt készült el a digitális átállás stratégiája, valamint a műsorterjesztésről és a digitális átállásról szóló törvény tervezete, illetve a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia