Auguszta
4 °C
22 °C

Megmarad, de megújul az ATV Sajtóklubja

2002.08.28. 15:25
A Magyar ATV mindenképpen megtartja a péntek esti Sajtóklubot Debreczeni József műsorvezetésével, a többi szereplő azonban még nem ismert - közölte Czikó Gábor, a Magyar ATV elnök-vezérigazgatója szerdán. Jankovics Marcell "a jelen helyzetben" nem vállaja a szereplést.
Czikó elmondása szerint előző nap még úgy tudta, hogy Debreczeni József mellett Jankovics Marcell filmrendező is a Sajtóklub biztos szereplője lesz. Jankovics szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez azzal kapcsolatban, hogy Debreczeni József kedden biztos résztvevőként nevezte meg őt.

"Debreczeni Józsefet megtévesztették. Az elképzeléssel kapcsolatban komoly fenntartásaim vannak. Jelen helyzetben a szereplést nem vállalom" - közölte a filmrendező. Czikó Gábor elmondta: Debreczeni József biztosan vállalja a szereplést, beszélgetőtársairól még egyeztet. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy elképzelése szerint kik szerepelnének a műsorban.

Debreczeni József közíró, az MDF egykori parlamenti képviselője 1994 és 1996 között Orbán Viktor későbbi miniszterelnök személyes tanácsadója volt. Az ATV elnöke múlt pénteken szüntette meg a Lovas István vezette Sajtóklubot, mert a műsorvezető újságíró szerinte erkölcstelennek nevezte az ATV vezetését a Tasnádi-féle műsorok sugárzása miatt.

Lovas István cáfolta, hogy a Sajtóklubban ilyen állítás elhangzott volna. Czikó Gábor ugyancsak az elmúlt pénteken kijelentette, hogy nem szándékozik megszüntetni a Sajtóklubot, az más szereplőkkel folytatódni fog. A közelgő önkormányzati választás kapcsán a kereskedelmi televíziós csatorna elnöke szerdán azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az ATV - az országgyűlésiképviselő-választások előtti időszakhoz hasonlóan - közöl majd fizetett politikai hirdetéseket. Az ezzel kapcsolatos koncepció kidolgozása és a felkészítés folyamatban van. Megjegyezte, arra mindenesetre vigyázni fognak, hogy minden politikai szereplő "megfelelő mértékű" nyilvánosságot kapjon.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!