43 millió dollár a Forradalmak első napján

2003.11.07. 14:55
A bevételnek vasárnapig el kéne érnie a 200 milliót, hogy a Forradalmak megelőzze a Mátrix második részét.
43,1 millió dollárt hozott első napján a Mátrix - Forradalmak, amely az USA-tól kezdve Európán át Délkelet-Ázsiáig mindenhol ugyanazon a napon és ugyanabban az órában került a mozikba. A 43,1 millióból 24,3 milliót az USA és Kanada mozipénztáraiban nagytak a Mátrix-rajongók.

Tekintse meg képeinket!
A 43,1 millió határozott elégedettségre ad okot, a 24,3 millió azonban visszaesés a Mátrix - Újratöltve nyitónapi eredményéhez képest: a trilógia második részére a bemutató napján, május 15-én 37,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikaiak és a kanadaiak.

A Forradalmak 24,3 millió dollárja egyébként csak minden idők 12. legjobb nyitónapi eredménye Amerikában, de a világ más tájain ennél lényegesen jobban szerepel a Wachowski testvérek filmje: Hollandiában minden idők legjobb nyitónapját mondhatja magáénak, Ausztráliában a hatodikat, Németországban pedig a 16 éven felülieknek szóló filmek közül a Forradalmaké minden idők második legjobb nyitása, úgy hogy az első helyen pedig az előző rész áll.

A Forradalmaktól szerdától vasárnapig világviszonylatban 200 millió dollár körüli bevételt várnak, és ha a harmadik rész versenyezni akarna a másodikkal, akkor az összbevételeinek el kellene érnie a 735 millió dollárt. A Mátrix - Újratöltve esetében ebből az összegből 280 millió az Egyesült Államokban és Kanadában folyt be, és 455 milliót termeltek az Észak-Amerikán kívüli mozik.

Cinematrix