Neo kommunista?

2003.11.05. 16:11
Pekingben három órával a hivatalos világpremier előtt előbb akarták játszani a Mátrix - Forradalmakat, Moszkvában pedig a kommunisták hozták hírbe Neot.
Larry és Andy Wachowski futurisztikus-fantasztikus akciófilmje, a Mátrix Forradalmak premierje eszerint Los Angelesben reggel 6 órakor, Párizsban délután 15 órakor, Moszkvában 17 órakor, míg Tokióban este 23 órakor volt.

Dan Fellman, a Warner Bros filmstúdió terjesztési igazgatója úgy vélekedett, hogy a forgalmazás ilyen jellegű elkezdése példa nélküli, és alig van olyan film, amelynek ilyen lehetőségre esélye lenne.

A világpremier előtt

Tekintse meg képeinket!
Kínában a Warner Brothers elérte, hogy a kommunista erkölcs védelmén őrködő Filmhivatal soron kívül minősítse az alkotást, így Pekingben és más kínai nagyvárosokban is a világpremierrel egy időben mutathatják be a filmet.

Pekingben kis híján megelőzték a bemutatót: az East Gate Plaza mozija három órával a világpremier előtt szándékozta levetíteni a kópiát, de végül a forgalmazó nyomása miatt el kellett állnia az ötlettől - írta az AFP.

Az igazi Neok

Moszkvában az ifjúkommunisták próbáltak a Mátrix-bemutatóból leginkább politikai tőkét kovácsolni: a főváros legnagyobb mozijához vezető lépcsőn aktivistáik, mindegyikük egy-egy betüt maga elé tartva, a "Mi vagyunk a Neo-kommunisták" mondatot állították össze, utalva a film Neo nevű főhősére, aki az emberiség megmentőjét alakítja. A mozi előtt kampányoló kommunista ifjak a hatás kedvéért ugyanolyan fekete szemüveget viseltek, mint a filmbeli hőst játszó Keanu Reeves amerikai színész.