Egyház a Szentlélek-erőműhöz

2006.03.06. 08:07
A Szentlélek dolga nem más, mint hogy keringesse az elektronokat - mondja Kisfaludy György időfizikus három-négyszáz embernek Újpesten; olyan embereknek, akik szinte mindannyian felugorhatnának a plakátra rosszabbul élni, de most mégsem keseregnek, hanem rászánnak egy szombatot meg egy ezrest az elektronokra. Ufókongresszus van megint, futóbolondok és kamugépek hava.

ez a Szentlélek keresztmetszete
Ismerem már a járást, eleve a sztárokra hajtok; az őrültkiállítás egyik csemegéje mindig Kisfaludy, aki aztán majd bizonyára küldi ismét a perrel fenyegető leveleit Aranyatya feladóval, egyházfőként, de hát az is a show része. A nyers modorú energiakutató ugyanis egyben élnök az Univerzum Egyházában, amely a jelek szerint élesen szembenáll a katolikusokkal: Kisfaludy filmélményei alapján kifogásolja, hogy a római egyház főpapjai maffiózókat is eltemetnek. Mert ma nem máglyákat rak az inkvizíció, hanem bombát az autók alá. Szentlélek viszont van, csak nem úgy.

Egy számítógéppel rajzolt csigaházat vetít a vászonra: ez a Szentlélek keresztmetszete. Kisfaludy - az elmaradott történelmi egyházak homályos utalgatásait messze megelőzve - nem holmi galambként vagy lidércfényként ábrázolja a Szentlelket, hanem műszaki rajzon, rendes robbantott ábrával. Az egzotikus világnézetek gyűjtői számára: az Univerzum Egyháza - amelynek Kisfaludyn kívül más tagjáról nem tud az online emlékezet - egyfajta kozmikus panteizmust, illetve deizmust hirdet, és egy Végső Egyenlettel azonosítja az istent, főleg a szentlelket. A Szentlélek maga a térenergia. Olyannyira, hogy egyenesen sürgetik a Szentlélek energetikai kiaknázását, Szentlélek-erőművek megépítését, amelyek a térből veszik ki az energiát, mert akkor nem kell az olajért arabokkal tusakodni. Kisfaludy Györgyről emellett azt lehet tudni, hogy másik vasat is tart a tűzben, a hun kisebbség ügyét, szóval vagy igen sokrétű gondolkodó, vagy olyan típusú hívő, aki legfőbb jóként az állami támogatásban hisz.

kár, hogy gyakorló elmebetegek között kell haknizni
Gyurcsok Józsefnek csak az emeleti kisterem jutott, az ő egyháza - az Egyetemes Szeretet - biztos nem termelt még elég energiát a szentlélekből a színházterem bevilágításához. Az üveghamutartó látványával távgyógyító sámán lényegében Däniken tanait ismétli el, de megvillant egy elég komoly bizonyítékot is. "Birtokomban van egy film, amit még nem akarok másoknak megmutatni", mondja Gyurcsok, aztán hozzáteszi, hogy az Osiris isten feltámadásáról szóló dokumentumot egy UPC-adóról vette fel néhány éve. Hát remélem, annak idején nem látták illetéktelenek.

Gyurcsokot egyébként a mai napig látogatják az idegenek (a Zeta Reticuliról konkrétan), tőlük kapta a tudást, amivel szerencsétlen beteg emberektől elszedheti a pénzüket emelt díjas telefonvonalon vagy személyesen a sámánfarmon. A részletekről mélyen hallgat, merthogy azt rossz célra is lehet használni. Ő maga rá a bizonyíték.

Tizennyolc idegen faj van jelen a Naprendszerben, és ezeket nem lehet egy kalapba tenni, mondja a távgyógyító politikailag korrekten. Az elv érvényes az ufókutatókra is. Fellép például Sós Tibor is két szemtanúval, akik ufót láttak az ostorosi horgásztónál, sőt le is fotózták; ebből még hírek is lettek annak idején. Sós viszont nem beszél a Zeta Reticuli lakóiról meg semmi egyébről, mint amit a szemtanúkból kiszedett; megmondom így szkeptikusan, amennyiben azok a fotók valódiak, akkor nem tudom, mit ábrázolnak. Talán eszébe is jut néha Sós Tibornak, milyen kár, hogy gyakorló elmebetegek között kell hakniznia, és a gondosan összegyűjtött anyagai idióta képzelgések között szerepelnek.

a hit végül is egy pszichózis
Hargitay Károly az eljövendő szép napokról ad elő. Új idők jönnek, ami szokatlan lesz, és hogyismondjam a kozmosz szüli ezt az egészet. A közlekedésben mindent visz az ufó, fel fogják szedni a síneket és az autópályákat, mert nem lesz szükség rájuk, hiszen az ufó gyors, olcsó és nem is kell karbantartani, csak a berendezését. A földönkívüli élet egyre inkább evidenciává válik: az, hogy a Huygens szonda vizet talált a Titánon, épp olyan, mint hogy Budapesten és Moszkvában is vannak lakótelepek. A Marson meg tényleg vannak üzemek, lakóházak és hangárok is, csak persze elhallgatják. Éter is létezik, különben miről tartana előadást Egely Gyuri.

Meg a protonok és a neutronok. Több száz ember ül a nézőtéren kopott kötött pulóverben, és figyelmesen hallgatnak egy rozoga öregembert, aki kvantumfizikáról motyog, meg ufókról, totál összefüggéstelenül, valami vacak kis gázsiért.

Először jelent meg az ufókonferencián Sebeők János. Kotonsapkában. A világ leghülyébben viselkedő embere az ufókonferencián bizony potens, sokat ígérő koktél. Égbekiáltó, ciklopikus őrületre számít a butaságkutató. De Sebeők csalódást okoz, és csattanósan összefoglalja, hogy a teremtés és evolúció vitája a hitról szól, a hit meg végül is egy pszichózis. "Ha egy diszkóbalesetben meghal négy fiatal, akkor a szüleiknek nehéz elfogadni, hogy ez csak annyit jelent, nem kell szpídezni, pláne betépve vezetni. Több vigaszt nyújt, ha ennek az egésznek valami célja van. Hát ez a különbség evolúció és a teremtés között." Istenuccse, Sebeőknek igaza van. Hamar felfogta, miről szól ez a biznisz.