A világ processzora: a Szent Korona

2002.06.27. 00:26
Az időkód címmel jelent meg az a könyv, amelyben Berta Tibor profi sportoló és autodidakta koronakutató, csillagász, időfizikus és alacsonymatematikai szakember a Szent Koronát mint a világegyetem központi processzorát mutatja be, nem elhanyagolva népünk szíriuszi eredetét és a világvégére vonatkozó, a népi fejfedőből megfejthető előrejelzéseket.

Come and take a walk with me
Where the angels fear to tread
Inkubus Sukkubus

Neked a hülyeség a szakterületed - mondta a külpolos kolléga, amikor összefutván elmeséltem neki, hova megyek. - Butaságkutató vagyok - feleltem a rend kedvéért, mintha még hinnék abban, hogy kiismerhető a teremtésnél is idősebb űrsötét vákuum.

első látszatra rózsakeresztes-horthysta, másodikra nehézvízi gót kulturális egyesület
A program persze már papíron is csábító volt, sőt ellenállhatatlan, még annak is, aki nem keres kényszeresen köszörűt a nyelvére. Honnan jöttünk totemállatszinten? Hogyan vezethető le a Szent Koronából Stonehenge-en át a világegyetem? Miért van annyi válás a lakótelepeken? Mennyi az idő kozmikusan, és mikor van lapzárta a csillagképeknél? Ha ezekre a kérdésekre mind-mind választ ígér egy előadás, akkor az értelmiségnek kutyakötelessége ott lenni, és szertesugározni a magába szívott okosságot, főképp tekintve azt, hogy Nagy-Magyarország egy agy. Mármint térkép szerint, és a polgári krupié szerint.

Merthogy a rendezvényért a Budai Polgári Kaszinó nevű, első látszatra rózsakeresztes-horthysta, másodikra nehézvízi gót kulturális egyesület vállalta a felelősséget, a helyszínt pedig a magyar írásbeliség és tudomány bazilikája, az Országos Széchényi Könyvtár bocsátotta szíves ámokfutásra, sűrű jelenléttel és köszönettel.

Az a bizonyos első pillantás részint a lépcsők mentén merevgörcsöt szenvedett, fullextrás lovagpáncélba öltözött kaszkadőrökre esett - ők a Gyömrői Szent László Lovagrend és Haditorna Társaság dolgozói -, részint pedig a kaszinó vezérkari tisztjére, aki a koromfekete, aranybojtokkal súlyosbított Bocskay-zakót választotta jelmezül erre az alkalomra. Így szegény pont úgy nézett ki, mint a hetvenéves Führer A Harmadik Birodalom című alternatív történelmi filmben, amelyet bólé mellett tekintettem meg életem egy boldogtalanabb szakaszában.

kiég az internet, ha ennyi bölcsesség kumulál egy oldalon
A fekete egyenruhából hozzá illő szavak törnek elő: ez már a megnyitóbeszéd. Kérem, mobiltelefonjaikat némítsák el. A Budai Polgári Kaszinó száz éve működik, igaz, két megszakítással, mégpedig 1919-ben és '49-ben kényszerült felfüggeszteni munkáját a nemes társaság, amiben a kefebajszos úr persze összecsengést lát -hogy a szinesztéziának is megadjuk, ami az övé. A később elhangzó összecsengések lassan meggyőznek arról, hogy a Tanácsköztársaságnak is voltak helyeselhető döntései.

Az Isteni Bárány a Kos jegyében született

- így indít az első előadó, mindjárt összeboronálva kereszténységet és asztrológiát laktató teológiai rizseshúsba. Nem tart sokáig, épp csak méltatja kicsit a könyvet, amiért itt vagyunk. Kívánom önöknek, hogy legkevesebb akkora élményt okozzon a könyv, mint nekem, ami ugyan nem volt sok, mert nem értettem, pedig villamosmérnök is voltam. Elküldöm az első SMS-t, hogy ne érezzem magam egyedül egy külrendszeri meteorrajban. OSZK főosztályvezetője reprezentálja az intézményt, illetve köszönti az írásbeliség élrajongóit, továbbá kimenti a főigazgatót, aki legszívesebben itt dagonyázna a polgári paratudományban, csak sajna más dolga van.

Az Időkódot egy a könyvkiadásban járatlan, a földsugárzás-árnyékolásban viszont annál avatottabb kisvállalkozás jelentette meg. Kiadói amatőrizmusukat jelzi, hogy a "recenziós példány" kifejezés ijedt arcvonásokat eredményez, és szerintük az újságíró előbb vegye meg a terméket ötezerért, aztán még írjon is róla. Sajtóanyag sincs, így kénytelen vagyok jelezni, hogy jelen beszámoló kizárólag az ősbemutató címen lezajlott rendezvényt tárgyalja. Ősbemutatót rendezni egy könyvnek, eleve... villanyrendőr volt a családban? Miért nem mindjárt fülszövegszentelő?

ne feledjük, hogy Jézus mínusz hatban született
Szóval ez a vállalkozás, amely a földsugárzás - pfuj! - kiküszöbölésében ért el jelentős sikereket, ez is delegált egy urat előadni. Terjedelmi megfontolások nem állhatnak útjába annak, hogy az elhangzottakról tudomást szerezzen az olvasó, legfeljebb kiég az internet, ha ennyi bölcsesség kumulál egy oldalon.

Először ismerkedjünk meg a Szent György-hálóval, amely a Földet négyzet alakban (!) körülvevő rácsozat, és egymást derékszögben keresztező vonalakból áll. Eddig banális, nyilván. Mármost van egy másik, erre rézsútos sárkányvonal-háló, és ahol a két négyzetrács metszi egymást, ott alakul ki a

sárkányölőszentgyörgycsomópont.

Ezekre a pontokra építik a világ minden templomát, folytatja az árnyékolástechnikai szakember, valamint ezt jelképezi az angol zászló is, amelynek háttere az ég. Nem is volt semmi probléma 1994-ig - ne feledjük, hogy Jézus mínusz hatban született -, akkortól ugyanis a Szent György-háló felnyomja a vérnyomást, és sűrűsödni kezd. (Nem, nem egy nagyon fáradt ember félrebeszédét olvassák, hanem egy előadás szövegét, amely a Széchényi Könyvtárban hangzott el, tudományosan.) Olyannyira sűrűsödik, hogy a lakótelepeken hatvan méterenként metszi magát: már ötvenezer lakásban van Szent György-csomópont. Ezekkel a lakásokkal van telítve az ingatlanpiac, mivel az ilyen életterekben gyakori a válás és a cukorbaj is. Kézenfekvő. Egy mondatban összefoglalva:

erősödik a tér.

Elküldöm ezt is SMS-ben, hátha Virág elvtárs kiszabadít. Kimenni még nem merek, a fekete bocskaydzseki gyanúsan domborodik, lehet, hogy ezeknél a Mauser Classic alapfelszerelés. De az sem kizárt, hogy feláldoznának, és megfőznének kecskevérben.

Itt hangzik el, hogy Nagy-Magyarország egy agy (szerintem legfeljebb egy előember agya), arról nem is beszélve, hogy ez egy fehérlovas szíriuszi kultúra. Árnyékoló-hidegburkoló el, az írásvetítőnél Berta Tibor, Az Időkód szerzője személyesen.

Most kattannak kicsit helyükre a dolgok, persze csak amennyire akkor tudnak, amikor egy roncsszállító tréler százzal nekimegy a templomkapunak. Berta úr ugyanis a Pre-Asztronautikai Társaság tagja, amelynek európai referense

Erich von Däniken.

Berta Tibor meciari alkat, profi sportoló volt, mielőtt beszippantotta a korona szakrális erőtere. Onnantól azonban a királyi sityakon található csillagászati információk megfejtésének szentelte életét. Számos mélyreható felfedezést tett e munka során, így például észlelte, hogy a korona készítői nem a metrikus rendszerben dolgoztak, hanem hüvelykben mértek. Igazolható az is, hogy a csillagképek bizonyos nézőpontból és kis kerekítéssel ugyanúgy helyezkednek el, mint a műtárgyon lévő figurák, amennyiben egy középen van (az, "akit Szűz Máriának hívnak a mai napig"), a többiek pedig körülötte. Nyolc apostol látható amúgy az abroncson, és bizony mondom néktek, innen ered az az ősi magyar mondás, hogy nekünk nyolc. Komolyan.

Elbóbiskolok, bár közben szeretném megmarkolni a mellettem feszengő hölgy felkarját, és az arcába üvölteni: mondja, csak én gondolom azt, hogy ezek itt maradéktalanul meghibbantak?

Mire felébredek, két jókora horogkereszt virít a vetítővásznon.

Már vártam; az se lepne meg, ha most azonmód feltámasztanák Wotant, és fekete lova mögött lánctalpas tolószékeken lerohannák Egyiptomot. Épp arról van szó, hogy a hindu svasztika szervesen kapcsolható a koronához, ha a végeibe és a hajlataiba csillagjegyek piktogramjait helyezzük, kilencvenkilenc fokkal elforgatjuk, kevés hagymán megpirítjuk és ecetes vízzel felöntjük. Általában metodikai szempontból így működik az egész kutatás: ha mondjuk a szeráf kilencet ér, Uriel arkangyal tízet, a tök alsó meg pít, akkor pont kijön a honfoglalás. Ha nem, akkor kicsit még erőltetjük, esetleg beszámítjuk a fülönfüggőket féláron.

Etelköz nem elég, mi a sumérok örökösei vagyunk, minket az ufók hoztak
Így származunk a Szíriuszról. A kérdés ugyanis az volt, hogy totemállatszinten honnan jöttünk. A fehér ló pedig a Szíriuszt jelképezi Stonehenge környékén is - innentől világos, legalábbis az, hogy belepusztulnék a teljes levezetésbe. Inkább elolvasom majd az Ufómagazinban. Az egyenruhás ásítozik, figyelme lankad - néhány másodperc alatt, mint az árnyék, távozom.

Úgy vagyunk ezzel a koronával, mint a busmanok a kólásüveggel.

Talán csak afrodiziákumnak nem próbálták még használni; igaz, politikai fickósítónak már igen. (Pedig itt megtudtam, hogy nem szabad összevissza hurcolászni, mert lefut a szál a téridő harisnyáján.) Nem lehetne visszadni az isteneknek?

Közjáték. Sétáltunk minap a nejemmel a városban, tanulmányozandó a pesti bérházépítészetet. Már majdnem nekimentünk, amikor észrevettük, hogy keresztbe parkol előttünk a világ legnagyobb személyautója. Egy terepjáró akkora kerekekkel, mintha ágyút kéne neki vontatni valamely gázbolygón. A tulajdonosa valószínűleg tart hozzá egy másik kocsit, aminek a tetejéről be tud mászni az ajtaján. Hamar megállapodtunk abban, melyik komplexus indíthat valakit arra, hogy ekkora kocsit vásároljon.

Hát ezért van, hogy ez a kis nép évről évre kitermeli azt a pár boldogtalant, aki faarccal levezeti nemes származásunkat, szíriuszi eredetünket, az ítitől vemhes nőstényturult, akivel Emese fajtalankodott. Etelköz nem elég, mi a sumérok örökösei vagyunk, minket az ufók hoztak, bibibá, nanu-nanu. S hogy félreértés ne essék: erről már nem az a szerencsétlen sorsú ékszer tehet: kiszámolnánk mi ugyanezt a csehszlovák koronából is.