Mégis a Kincsem Parkban lép fel Madonna

2009.08.05. 16:17 Módosítva: 2009.08.05. 16:40
A Live Nation és az MLSZ közti tárgyalások megszakadtak, pedig a koncertszervező már abba is belement volna, hogy kicserélje a Puskás Stadion több mint húszéves gyepszőnyegét.

Több hetes vita után, mégis az eredeti helyszínen, a Kincsem Parkban tartják meg augusztus 22-én este Madonna koncertjét. A megváltott jegyek az eredeti feltételek mellett változatlanul érvényesek.

„A Live Nation Hungary Kft. elfogadja a NUSI bocsánatkérését a Madonna koncert Puskás Ferenc Stadionban történő megrendezése körül kialakult helyzet kapcsán, és ezúton tájékoztatja a közönséget, hogy az esemény augusztus 22-én az eredetileg meghirdetett helyszínen, a Kincsem Parkban kerül lebonyolításra” – áll a szerdán délután kiadott sajtóközleményben.

A magyar futball oltárán

A Live Nation koncertszervező július végén jelezte, hogy Madonna, eredetileg a kincsem Parkba meghirdetett koncertjét a Puskás Stadionban rendezik meg, és a stadion üzemeltetője, a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet hivatalosan áldását is adta az új helyszínre. A Magyar Labdarugó Szövetség viszont ellenezte a koncertet, mondván, hogy az augusztus 26-án esetleg a Puskás Stadionban zajló debreceni BL-selejtezőt veszélyezteti a koncert, nem is beszélve a szeptember 5-ei vb-selejtezőről, mivel a koncert alatt le fogják taposni a gyepet.

Az MLSZ és a Live Nation ezután egyeztetésbe kezdett, az MLSZ először azzal érvelt, hogy a koncertszervező nem hajlandó az egész gyepet kicserélni Madonna fellépése után, így nem garantálható, hogy a fontos meccseket megfelelő körülmények között lehet majd megrendezni. A live Nation hét elején vállalta, hogy kicseréli, az egyébként több mint húsz éve ki nem cserélt gyepszőnyeget, de az MLSZ-t már ez sem hatotta meg.

A Live Nation információink szerint eközben tárgyalt a Sziget szervezőivel is, hogy esetleg a fesztivál nagyszínpadát később bontsák le, így a Hajógyári-szigeten léphetett volna fel Madonna, de ez túlságosan nagy költségekkel járt volna.

Úgy tudjuk, hogy a Live Nation azért keresett új helyszínt, mert a jegyeladások nem a várakozásoknak megfelelően alakultak, mind9ssze 18 ezer jegy kelt el július végéig, miközben a Kincsem Parkban akár 80 ezer ember is elfér, így félő volt, hogy Madonna menedzsmentje a presztízsvesztesége elkerülése érdekében inkább visszamondja a negyedházas koncertet.