Minden fekete Ice Cube-ra hasonlít?

2003.07.24. 13:08
A chicagoi rendőrség elnézést kért Ice Cube-tól, miután több tévécsatorna hírösszefoglalójában bemondták, hogy a helyi parkban garázdálkodó szatír feltűnően hasonlít a neves rapperre.
Vasárnap a chicagoi rendőrség közleményben jelezte, hogy nagy erőkkel keresik azt a férfit, aki eddig három nőt támadott meg a Wicker Parkban. A gyanúsított személyleírásában mint különleges ismertetőjegy szerepelt, hogy hasonlít a népszerű rappere, Ice Cube-ra. A helyi tévétársaságoknak sem kellett több, a WBBM-TV például a rapper videoklipjével illusztrálta a bűncselekményekről készült összeállítást.

Nem vagyok bűnöző!
Ice Cube éppen a Barbershop (Az első részt Magyarországon Birkanyírás címmel mutatták be) fanzáianevű afroamerikai vígjáték második részét forgatta, amikor értesült az eseményekről. Szóvivője útján közölte, hogy sértve érzi magát, amiért a nevét egy bűnözővel hozták összefüggésbe, és nem érti, hogy a média miért állítja be állandóan gonosztevőként a rappereket.

Az Ice Cube név ezentúl összefonódik a Wicker Park-i szatírral, pedig a rapper szerető férj, apa és megbecsült előadóművész. – jelentette ki a szóvivő.

Az eset után elnézést kért a helyi tévétársaság, bár hangsúlyozták, hogy az információt a rendőrség sajtóosztályáról kapták. A rendőrség elismerte felelősségét az ügyben, és nyilvánosan megkövette a fekete sztárt, amiért rossz hírét keltették.