Irakiakat aprít Madonna

2003.02.11. 12:57
A popzene börrtönigazgatónője videóklip segítségével próbál beleszólni világpolitikába és alig leplezett formában támadja George Busht, a rajongók okulására.
Madonna teljes kombatszerkóban rohan át a csatatéren és mozgását döngölős house ritmusra koordinálva adogatja a gránátot jobbra és balra.

Matt Drudge bulvárpápa szerint a poppernő legújabb American Life (Amerikai élet) című kislemezéhez készülő klip már az utómunkálatok stádiumában van - értesülései szerint filmecskében trancsírozódott iraki férfiak és nők, továbbá sebesült iraki gyermekek is feltűnnek majd.

Nem lesz vicces

Lesz nemulass!
Madonna a brit szóvivője Barbara Charone elismerte, hogy az új klip háborúellenes üzenetet hordoz. Drudge belső forrásai szerint ugyanakkor a zenei videó olyan koncepcióra épül, amely végeredményben minden idők legsokkolóbb háborúellenes kiállása lesz a showbiznisz történetében.

"Ez nem egy új George Michael lesz" - jelezte Barbara Charone. A szóvivő ezzel a George Michael Shoot The Dog című videójára utalt, amelyben Tony Blair George Bush ölebeként tűnik fel.

Bevált rendező, erős kép

A klipet Jonas Akerlund rendezi, aki eleddig a Ray of Light és Music videoklipjein dolgozott Madonnával.

A Los Angeles-i forgatásról kiszivárgott információk szerint a képi hatás alapmotívuma végtaghiány lesz, míg dramaturgiai végcél az őrület ábrázolása, amely monstre hentelésben bontakozik ki.

Madonna utoljára 1989-ben érintkezett a világpolitikai politikai palettával, amikor a Like a Prayer klipjében egyebek között egy afro-Jézussal smárolt, kiborítva ezzel Vatikánt.