Bréking 2! Feljelentették a blogunknak élőben tudósító kurátort

2008.01.26. 00:12

Szóltak itt már fanfárok, hogy az MTV kuratórium elnöksége úgy döntött, nyilvános lesz, ami egyébként nyilvános kellene, hogy legyen, vagyis megismerhetjük az eddig titkolt közérdekű adatokat. Sőt, sőt még ezt is sikerült meghaladnunk, amikor a technika csodálatos vívmányait használva megtörtént az, ami még sohasem: élőben, egyenesben tudósított Szabó László kurátor a testület múlt heti üléséről. (Ennek felvezetése és a kommentekbe rejtett tudósítás itt.)

Mielőtt széket is kérnék a kuratórium asztalához, és megkérnék az elnököt, hogy csavarja már le az egyik ásványvízes palack kupakját, és töltsön, mert mi pogácsázunk, meg kell emésztenünk a most érkező hírt.

A médiatörténeti mérföldkövet jelentő múlt szerdai postba beküldött egy kommentet Szabó László kurátor. Ezt írja:

Bajban vagyok. Feljelentettek a kommentelésért. Két tagtársam ráadásul. Vér a véremből. Mi jön majd még? Andrássy út 60.? Recsk? Merjek még az internet bűnös, imperialista világában kalandozni?

És mellékelte a két kurátortársa levelét is, amelyet Jaczkovics László Gábornak, a kuratórium törvényessége feletti őrködő ellenőrző testület elnökének írtak:

Tisztelt Elnök Úr!
Felkérjük az Ellenőrző Testületet, hogy sürgősséggel vizsgálja meg a Kuratórium Elnöksége 2008. január 16-i ülésén történt, Szabó László kurátor által az Index hírportál blogjára küldött folyamatos „élő közvetítést”.
Megítélésünk szerint a fentiek súlyos aggályokat vetnek fel, amelyek veszélyeztethetik a folyamatban lévő elnöki pályázat tisztaságát, törvényességét és a Kuratórium Elnökségének működését.
Tisztelt Elnök Úr, a fentiek miatt mielőbbi gyors döntésüket várjuk.
Budapest, 2008. január 23.
Dr............ Dr..........
elnökségi tag elnökségi tag