Keresés

70 találat az Indexről, és a környékéről.

Ők felelnek a Matolcsy-milliárdokért

Ők felelnek a Matolcsy-milliárdokért

2016.04.27. 00:00 Módosítva: 2018-12-18 17:42:46
A jegybank vezetői mellett Matolcsyné alpolgármestere, a legfőbb ügyész felesége, volt MIÉP-es és MSZMP-s, Rogán egykori munkatársa is ott van a közpénzeket szóró alapítványok vezetőségének. Van olyan MNB-s, aki mind a hat alapítványban benne van.

2010 április 27., 16:12

Hidegen hagynak a játékfilmes lobbik

Elemi feladatunk a tisztánlátás, a rendteremtés, a radikális reform, mondja az MMK beiktatott új elnöke. Kőrösi Zoltán teljes átvizsgálással kezd.

2009 május 11., 18:08

Óriásira duzzadhatnak a médiakuratóriumok

Semlegessé nyilvánították a frakció nélküli MDF-eseket, ezért fideszeseket választottak az ellenzéki oldalra. Ha megint lesz frakció, akkor meg MSZP-seket szavaznak majd be.

2008 május 30., 10:16

Megint nem lett tévéelnök

Ismét nem sikerült elnököt jelölnie a Magyar Televízió (MTV) élére a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének pénteken - értesült az ülés ideje alatt az egyik testületi tagtól az MTI.

2008 május 29., 15:33

A Fidesz szerint nem kéne most tévéelnököt választani

Ne szavazzanak a pénteki tévéelnök-jelölés és tévéelnök-választás során a Magyar Televízió közalapítvány kuratóriumi elnökségének alig négy nappal korábban mandátumot nyert tagjai - kezdeményezte Szabó László, a testület fideszes delegálja."Így nem hozná sem magát, sem a többi tagot, sem a pályázókat senki olyan helyzetbe, hogy olyanok döntenek, akik sem az indulókkal nem találkoztak, sem azok pályázatát nem ismerik" - indokolt Szabó László, aki kezdeményezését napokkal korábban írásban és szóban is közölte Czeglédi László kuratóriumi elnökkel, de választ mindeddig nem kapott."Én nem fogok törvényt szegni senki kérésére" - reagált Czeglédi László kuratóriumi elnök aki szerint a frissen megválasztott delegáltak már meg is ismerkedhettek a tisztségért versenybe szállók pályázataival.

2008 május 27., 16:46

Politikai médiamutyi?

Szabó László szerint nyilvánosságra kéne hozni a tévéelnöki pályázatokat, mert vannak benne nagyon értékes ötletek.

2008 május 22., 15:16

Nem lesz már soha tévéelnök?

A Magyar Távirati Iroda értesülései szerint Havasi Jánost, az MTV határon túli szerkesztőségének vezetőjét támogatják majd a pénteki tévéelnök-választáson a közalapítvány kuratóriumi elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai, mivel, hogy Szabó László fideszes kurátort idézzük: „A hat, igen magas színvonalú pályázat közül Havasi Jánoséban látjuk legjobban érvényesülni a kulturális sokszínűség és a közszolgálatiság szempontjait".Mi pedig meg nem erősített, kormányközeli értesüléseink szerint úgy tudjuk, hogy a szocialista és az SZDSZ-es kurátorok Székely Ferencre, az MTV egykori alelnökére szavaznak majd.

2008 május 20., 11:16

Nem napolják el az elnökválasztást

Nem napolja el a tévéelnök-választást a Magyar Televíziót felügyelő közalapítvány kuratóriuma amiatt, hogy az Országgyűlés a tervezettnél később választ új tagokat a testület elnökségébe - valószínűsítették az MTI-nek hétfőn nyilatkozó tagok. A pályázati kiírás szerint június harmadikáig kell megtartani az elnökjelölést, annak sikere esetén pedig a választást, az elnökjelölt megválasztásáról döntő nagykuratóriumi ülést azonban úgy kell összehívni, hogy a kijelölt időpont előtt nyolc nappal mindenki megkapja a meghívót.

2008 május 5., 14:45

Hatan akarnak tévéelnökök lenni

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió elnöki posztjára, mondta a távirati irodának a kuratóriumi elnökség egyik tagja.

2008 április 10., 08:29

Vizsgálják az MTV szerződéseit

A Magyar Televízió egymillió forintnál nagyobb értékű szerződéseinek négyötödében "van valamilyen szabálytalanság" - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének egyik tagja.

2008 április 3., 10:12

Nem titkolózik már annyira az MTV kuratóriuma

Elfogadta a Magyar Televízió Közalapítvány dokumentumainak nyilvánosságáról szóló szabályzatot a testület kuratóriumi elnöksége; Czeglédi László elnök közlése szerint néhány ponton még átfésülik a dokumentumot.Testületi tagok közlése szerint arról döntöttek: a közalapítvány honlapján a jövőben közzéteszik az ülések napirendjét, jegyzőkönyvét, valamint az üléseken hozott határozatokat; kivételt csupán a zártan kezelendő vagy titkos adatok esetében tesznek."Egyéves munkám ért célba" - kommentálta a döntést Szabó László ellenzéki kurátor, aki tavaly került a testületbe, és akkor kezdte sürgetni a szabályzat megalkotását.

2008 március 5., 14:24

A tévéelnök megpróbál a székházban maradni?

Szerdán nem kívánta kommentálni a Magyar Televízió az MTI-nek, hogy mandátumának utolsó napjaiban új igazgatói posztot hozott létre Rudi Zoltán elnök.A kommunikációs stratégiáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatói posztot távozása előtt egy nappal hozta létre a tévéelnök, de az állás egyelőre betöltetlen.A név nélkül nyilatkozó kuratóriumi elnökségi tagok közül többen utaltak arra, hogy az elnök mandátumának éjféli lejárta után a hétfőn alelnökké kinevezett Medveczky Balázs akár Rudit is felveheti a tisztségbe.

2008 március 3., 11:56

Kinevezték az MTV megbízott elnökét

Medveczky Balázst, a Digitális MTV Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki hétfői hatállyal a Magyar Televízió egyetlen - gazdálkodásért és stratégiatervezésért felelős - alelnöki posztjára Rudi Zoltán, akinek holnap lejár a mandátuma.

2008 február 27., 15:56

Ki lesz az MTV ideiglenes ura?

Jövő kedden lejár a Magyar Televízió elnökének, Rudi Zoltánnak a mandátuma, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át a köztévé irányítását.

2008 február 21., 11:47

Tényleg csak pogácsáznak a civil kurátorok az MTV-ben?

Tényleg csak BMX-esek ülnek a tévékuratóriumokban? Igaz, hogy csak a politika bábjai a civil kurátorok? Van-e egyáltalán bármibe beleszólásuk a társadalmi szervezetek delegáltjainak vagy csak pogácsázni járnak be? Megkerestük a legakítvabb civil kurátort, Gráf Csillát, ugyan mutassa már be, hogyan működik a tévékuratórium. Kurátorból kétféle is van a közmédiumoknál.

2008 február 20., 14:59

Nyereséges lesz az MTV idén

Szolid nyereséggel számol az idei évre a Magyar Televízió, amely arra hivatkozva zárkózott el a részletes adatok közlésétől, hogy még csupán a felügyelő kuratórium elnöksége hagyta jóvá az anyagot, a teljes testület csak pénteken foglalkozik a dokumentummal.Mivel az előző években a menedzsment konszolidálta a céget, "az idei év pénzügyi tervezése során a hangsúlyt az elért eredmények megőrzésére fektettük" - mondta Rudi Zoltán március elejéig hivatalban lévő elnök.

2008 február 15., 11:06

A gazdasági igazgató lesz Rudi utóda?

A Magyar Hírlap információi szerint a kuratórium szocialista tagjai azt szeretnék, hogy Nagy Attila, az MTV jelenlegi gazdasági igazgatója vezesse a köztelevíziót, addig amíg meg nem találják végre az intézmény új elnökét.Rudi Zoltán, jelenlegi elnök mandátuma március 4-én jár le, a sikertelen pályázat után kiírt új pályázatnak pedig csak június 4-én lesz hivatalos eredménye, tehát Nagy három hónapig irányíthatja a köztévét.

2008 február 13., 14:32

Rudi indul, a többiek gondolkodnak

"Rudi Zoltán indul a második pályázaton is, mint a közszolgálati televíziózás, a teljesítmény és a verseny elkötelezettje." – nyilatkozta a Magyar Televízió sajtóosztálya.

2008 február 12., 15:32

Újból MTV-elnököt keresnek

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának szocialista elnöke szerint február 25-én és 26-án jelenik meg majd az országos napilapokban az új pályázati felhívás, ami a Magyar Televízió elnöki székét ajánlgatja.