Keresés

63 találat az Indexről, és a környékéről.

Ők felelnek a Matolcsy-milliárdokért

Ők felelnek a Matolcsy-milliárdokért

2016.04.27. 00:00 Módosítva: 2018-12-18 17:42:46
A jegybank vezetői mellett Matolcsyné alpolgármestere, a legfőbb ügyész felesége, volt MIÉP-es és MSZMP-s, Rogán egykori munkatársa is ott van a közpénzeket szóró alapítványok vezetőségének. Van olyan MNB-s, aki mind a hat alapítványban benne van.

2010. április 27., 16:12

Hidegen hagynak a játékfilmes lobbik

Elemi feladatunk a tisztánlátás, a rendteremtés, a radikális reform, mondja az MMK beiktatott új elnöke. Kőrösi Zoltán teljes átvizsgálással kezd.

2009. május 11., 18:08

Óriásira duzzadhatnak a médiakuratóriumok

Semlegessé nyilvánították a frakció nélküli MDF-eseket, ezért fideszeseket választottak az ellenzéki oldalra. Ha megint lesz frakció, akkor meg MSZP-seket szavaznak majd be.

2008. május 30., 10:16

Megint nem lett tévéelnök

Ismét nem sikerült elnököt jelölnie a Magyar Televízió (MTV) élére a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének pénteken - értesült az ülés ideje alatt az egyik testületi tagtól az MTI.

2008. május 29., 15:33

A Fidesz szerint nem kéne most tévéelnököt választani

Ne szavazzanak a pénteki tévéelnök-jelölés és tévéelnök-választás során a Magyar Televízió közalapítvány kuratóriumi elnökségének alig négy nappal korábban mandátumot nyert tagjai - kezdeményezte Szabó László, a testület fideszes delegálja."Így nem hozná sem magát, sem a többi tagot, sem a pályázókat senki olyan helyzetbe, hogy olyanok döntenek, akik sem az indulókkal nem találkoztak, sem azok pályázatát nem ismerik" - indokolt Szabó László, aki kezdeményezését napokkal korábban írásban és szóban is közölte Czeglédi László kuratóriumi elnökkel, de választ mindeddig nem kapott."Én nem fogok törvényt szegni senki kérésére" - reagált Czeglédi László kuratóriumi elnök aki szerint a frissen megválasztott delegáltak már meg is ismerkedhettek a tisztségért versenybe szállók pályázataival.

2008. május 27., 16:46

Politikai médiamutyi?

Szabó László szerint nyilvánosságra kéne hozni a tévéelnöki pályázatokat, mert vannak benne nagyon értékes ötletek.

2008. május 22., 15:16

Nem lesz már soha tévéelnök?

A Magyar Távirati Iroda értesülései szerint Havasi Jánost, az MTV határon túli szerkesztőségének vezetőjét támogatják majd a pénteki tévéelnök-választáson a közalapítvány kuratóriumi elnökségének Fidesz és KDNP által delegált tagjai, mivel, hogy Szabó László fideszes kurátort idézzük: „A hat, igen magas színvonalú pályázat közül Havasi Jánoséban látjuk legjobban érvényesülni a kulturális sokszínűség és a közszolgálatiság szempontjait".Mi pedig meg nem erősített, kormányközeli értesüléseink szerint úgy tudjuk, hogy a szocialista és az SZDSZ-es kurátorok Székely Ferencre, az MTV egykori alelnökére szavaznak majd.

2008. május 20., 11:16

Nem napolják el az elnökválasztást

Nem napolja el a tévéelnök-választást a Magyar Televíziót felügyelő közalapítvány kuratóriuma amiatt, hogy az Országgyűlés a tervezettnél később választ új tagokat a testület elnökségébe - valószínűsítették az MTI-nek hétfőn nyilatkozó tagok. A pályázati kiírás szerint június harmadikáig kell megtartani az elnökjelölést, annak sikere esetén pedig a választást, az elnökjelölt megválasztásáról döntő nagykuratóriumi ülést azonban úgy kell összehívni, hogy a kijelölt időpont előtt nyolc nappal mindenki megkapja a meghívót.

2008. május 5., 14:45

Hatan akarnak tévéelnökök lenni

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió elnöki posztjára, mondta a távirati irodának a kuratóriumi elnökség egyik tagja.

2008. április 10., 08:29

Vizsgálják az MTV szerződéseit

A Magyar Televízió egymillió forintnál nagyobb értékű szerződéseinek négyötödében "van valamilyen szabálytalanság" - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének egyik tagja.

2008. április 3., 10:12

Nem titkolózik már annyira az MTV kuratóriuma

Elfogadta a Magyar Televízió Közalapítvány dokumentumainak nyilvánosságáról szóló szabályzatot a testület kuratóriumi elnöksége; Czeglédi László elnök közlése szerint néhány ponton még átfésülik a dokumentumot.Testületi tagok közlése szerint arról döntöttek: a közalapítvány honlapján a jövőben közzéteszik az ülések napirendjét, jegyzőkönyvét, valamint az üléseken hozott határozatokat; kivételt csupán a zártan kezelendő vagy titkos adatok esetében tesznek."Egyéves munkám ért célba" - kommentálta a döntést Szabó László ellenzéki kurátor, aki tavaly került a testületbe, és akkor kezdte sürgetni a szabályzat megalkotását.

2008. március 5., 14:24

A tévéelnök megpróbál a székházban maradni?

Szerdán nem kívánta kommentálni a Magyar Televízió az MTI-nek, hogy mandátumának utolsó napjaiban új igazgatói posztot hozott létre Rudi Zoltán elnök.A kommunikációs stratégiáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatói posztot távozása előtt egy nappal hozta létre a tévéelnök, de az állás egyelőre betöltetlen.A név nélkül nyilatkozó kuratóriumi elnökségi tagok közül többen utaltak arra, hogy az elnök mandátumának éjféli lejárta után a hétfőn alelnökké kinevezett Medveczky Balázs akár Rudit is felveheti a tisztségbe.

2008. március 3., 11:56

Kinevezték az MTV megbízott elnökét

Medveczky Balázst, a Digitális MTV Igazgatóság eddigi vezetőjét nevezte ki hétfői hatállyal a Magyar Televízió egyetlen - gazdálkodásért és stratégiatervezésért felelős - alelnöki posztjára Rudi Zoltán, akinek holnap lejár a mandátuma.

2008. február 27., 15:56

Ki lesz az MTV ideiglenes ura?

Jövő kedden lejár a Magyar Televízió elnökének, Rudi Zoltánnak a mandátuma, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ki veszi át a köztévé irányítását.

2008. február 21., 11:47

Tényleg csak pogácsáznak a civil kurátorok az MTV-ben?

Tényleg csak BMX-esek ülnek a tévékuratóriumokban? Igaz, hogy csak a politika bábjai a civil kurátorok? Van-e egyáltalán bármibe beleszólásuk a társadalmi szervezetek delegáltjainak vagy csak pogácsázni járnak be? Megkerestük a legakítvabb civil kurátort, Gráf Csillát, ugyan mutassa már be, hogyan működik a tévékuratórium. Kurátorból kétféle is van a közmédiumoknál.

2008. február 20., 14:59

Nyereséges lesz az MTV idén

Szolid nyereséggel számol az idei évre a Magyar Televízió, amely arra hivatkozva zárkózott el a részletes adatok közlésétől, hogy még csupán a felügyelő kuratórium elnöksége hagyta jóvá az anyagot, a teljes testület csak pénteken foglalkozik a dokumentummal.Mivel az előző években a menedzsment konszolidálta a céget, "az idei év pénzügyi tervezése során a hangsúlyt az elért eredmények megőrzésére fektettük" - mondta Rudi Zoltán március elejéig hivatalban lévő elnök.

2008. február 15., 11:06

A gazdasági igazgató lesz Rudi utóda?

A Magyar Hírlap információi szerint a kuratórium szocialista tagjai azt szeretnék, hogy Nagy Attila, az MTV jelenlegi gazdasági igazgatója vezesse a köztelevíziót, addig amíg meg nem találják végre az intézmény új elnökét.Rudi Zoltán, jelenlegi elnök mandátuma március 4-én jár le, a sikertelen pályázat után kiírt új pályázatnak pedig csak június 4-én lesz hivatalos eredménye, tehát Nagy három hónapig irányíthatja a köztévét.

2008. február 13., 14:32

Rudi indul, a többiek gondolkodnak

"Rudi Zoltán indul a második pályázaton is, mint a közszolgálati televíziózás, a teljesítmény és a verseny elkötelezettje." – nyilatkozta a Magyar Televízió sajtóosztálya.

2008. február 12., 15:32

Újból MTV-elnököt keresnek

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának szocialista elnöke szerint február 25-én és 26-án jelenik meg majd az országos napilapokban az új pályázati felhívás, ami a Magyar Televízió elnöki székét ajánlgatja.

2008. február 12., 11:20

Nemsokára kiírják az új pályázatot

Az egyik kormánypárti kurátor közlés szerint a testület még a délelőtt folyamán megkezdi az új pályázat kiírásával kapcsolatos munkát.

2008. február 12., 09:55

Az MTV jól megválaszolta

Arra a kérdésére, hogy a történtek nyomán nevez-e ki alelnököt a közmédium vezetője, az MTV sajtóosztálya azt közölte: "a napokban adott nyilatkozat érvényes továbbra is".Múlt pénteken ugyanis azt válaszolta az MTI kérdéseire a köztévé, hogy nem történtek lépések a meglévő melletti újabb alelnöki posztok létrehozására, a hatályos SZMSZ pedig "egy alelnöki pozíciót tartalmaz".

2008. február 12., 08:20

Miért nem lesz új tévéelnök?

Most akkor ki nem válaszolt mire? Miért nem kérdeztek előbb? És egyébként is mi lesz most a vezető nélkül maradó Magyar Televízióval? Ezeket a kérdéseket szegeztük Szabó Lászlónak, a köztelevízió fideszes kurátorának, aki aláírta, sőt információink szerint kezdeményezte azt a közleményt, mely szerint az ellenzéki tagok ma nem szavaznak majd egyetlen tévéelnöki pályázatra sem.

2008. február 11., 16:11

Nem lesz elnöke a köztévének

Holnap délelőtt fog szavazni a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége arról, hogy kit jelöl a Magyar Televízió Zrt.

2008. február 1., 17:17

Bréking 3! Most mi van?

Tényleg röstellem, hogy megint elő kell venni a témát, és hát nem a legjobb taktika éppen a kuratóriumon ugrálni, amikor sorrendet kell felállítaniuk a dobogósokról, de legfeljebb állva halunk meg.

2008. január 26., 00:12

Bréking 2! Feljelentették a blogunknak élőben tudósító kurátort

Szóltak itt már fanfárok, hogy az MTV kuratórium elnöksége úgy döntött, nyilvános lesz, ami egyébként nyilvános kellene, hogy legyen, vagyis megismerhetjük az eddig titkolt közérdekű adatokat. Sőt, sőt még ezt is sikerült meghaladnunk, amikor a technika csodálatos vívmányait használva megtörtént az, ami még sohasem: élőben, egyenesben tudósított Szabó László kurátor a testület múlt heti üléséről.