Új elnököt neveztek ki a KESMA élére

2022.09.01. 16:19
Szeptember 1-jétől kezdve Liszkay Gábor tölti be a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának elnökségét.

A KESMA oldalán csütörtökön megjelent közleményben azt írták, hogy augusztus 31-én lejárt a kurátorok mandátuma. Ezért az alapítói jogok gyakorlója – megköszönve az elmúlt időszak eredményes kurátori munkáját – szeptember 1-jei hatállyal kinevezte a következő ciklus kuratóriumi tagjait.

Ezáltal pedig a kuratórium elnöke Liszkay Gábor lett.

Rajta kívül a kuratórium tagjává nevezték ki Szánthó Miklóst és Hegedűs Zoltánt. 2019 óta Szánthó Miklós volt a KESMA-kuratórium elnöke

Ami Liszkay Gábort illeti, fontos szerepe volt már a KESMA 2018-as megalapításában is. Legutóbb 2020 áprilisa előtt vállalt vezetői tisztséget, amikor a Mediaworks-csoport élén állt. Arról a posztról 2020 április 15-én távozott, arra hivatkozva, hogy „a vállalt feladatot elvégezte, így a megbízása lejárt”.

A Mediaworks élén Liszkay Gábor szerepet játszott a 2018-as választások után a magyar sajtóban történt változásokban is. Mások mellett ő vezényelte le például a Hír TV átalakítását, valamint – azt megelőzően – a Népszabadság bezárásában is részt vett.