Már csak párat kell aludni a goa apostolának magyarországi bulijáig

2015.05.07. 09:46

Augusztus 1-jén hazánkba látogat a pszichedelikus utazások, testen kívüli lebegések és a savas tánclépések egyik apostola, Goa Gil, hogy az Ozora Fesztivál előestéjén megmutassa, mi is a tantrikus trance istene. A jó öreg dj- és spiritisztalegenda San Franciscóban nőtt fel, majd a zene mellett rabul ejtette a jóga. Azon dolgozott, hogy összekapcsolja a zenét, a táncot és a jógát, ennek jegyében születettek az első partik az indiai Goán, ahol Gil is meghatározó figura volt. (A goáról általánosabban itt írtunk.)

Az első goapartik hátteréről részletesebben itt írtunk, az augusztusi buli elé kedvcsinálónak íme egy szép gondolat Giltől, a Goa.hu-ról: 

Az emberi lét kezdete óta az ember a zenén és a táncon keresztül kommunikál a természettel és a világegyetemmel... A jelen korban a pszichedelikus zenét és a transzban táncolás élményét használjuk arra, hogy tudatunkat összekapcsoljuk a természet erőivel. Remélhetőleg ezen élmények által az emberek érzékenyebbé és figyelmesebbé válnak saját magukkal, a környezetükkel, az emberi természettel és bolygónk szükségleteivel szemben. Ezzel a figyelmességgel jár a megértés és az elfogadás.... A tánc aktív meditáció.

De hogy még jobban átérezhessék, miről is van szó, hallgassák meg Goa Gil egyik alapszámát: