Ezeknek a szkinhedeknek semmi gondjuk a feketékkel

2015.08.19. 15:04

Egészen a kezdetekig nyúl vissza a Pannonia Allstars Ska Orchestra a legújabb klipjében, amiben az a Riger János is közreműködik, aki a zenekar legelső felállásában énekelt még annak idején.  A Részeg c. számhoz Horváth Viktor forgatott egy Ez itt Anglia (This Is England) inspirálta videót, ami most látható először.

Riger János sokáig vendégként szerepelt a PASO koncertjein, majd Amerikába költözése után két éve hazajött koncertezni egyet a Böilerrel és a PASO 10 éves szülinapján, aminek az lett a vége, hogy visszaköltözött Magyarországra. 

Rigerrel két számot is felvettek most, köztük a mostani Részget, aminek videójában szerepel a PASO mostani énekese, KRSA is, illetve az Irie Maffiából MC Kemon, autentikus karibi rudeboynak felöltözve. A videó le sem tagadhatná az Ez itt Anglia és a szkinhed kultúra hatását, utóbbinál azonban feltétlenül érdemes kiemelni, hogy az eredeti brit skinheadekről van szó, akik kifejezetten antirasszisták és nemzeti rock helyett skára ugrálnak, nem pedig a náci szélsőjobbos idegengyűlölő boneheadekről, ahogy ezt egyszer mi is szépen leírtuk egy korábbi cikkünkben.

Az új dalt a zenekar legközelebb a Kobuci Kertben adja elő szeptember 18-án, ahol a Soul Surge lesz a vendégük.