Sugardaddyk és Instagram-csajok világa

2019.04.05. 00:00

Egy ideje rajta tartjuk a szemünket a Skeemers zenekaron, akik elég ügyesen elkapták az utóbbi pár év szörf-punk-garázsrock hullámát. A zenekar szerepelt a 2016-os dalversenyünkben, illetve nem sokkal később bemutattuk az EP-jüket is. A zenekar most elkészítette az új EP-jét és hozzá egy klipet is, ráadásul mindkettő a Stenken debütál!

A zenekar problémás időszakon van túl, egészségügyi problémák és dobosváltások nehezítették a Skeemers életét egészen addig, ameddig be nem ült a dobok mögé Teknyős Krisztián (Bozo, Keeymen). A mostani ötszámos EP egyébként a saját bevallásuk szerint feszesebb, pörgősebb mint az eddigi anyagok, és őszintén szólva elég jól is áll a zenekarnak az, hogy egy kivételével szinte csak másfél perces számok vannak a lemezen. A borítón egyébként a Vittula elbűvölő pultosa, Róth Rebeka látható.

Az EP Daddy c. számához ráadásul készült egy klip is Csizmadia Bendegúz vezetésével, a dal pedig a sugardaddy jelenséget dolgozza fel, a klip pedig a sztereotipizált Instagram-csajok világára reflektál. Bónuszként kisebb animációs is megjelennek a videóban, amelyeket Virágh Ádám a MOME animáció szakos tanulója készített.

A Skeemers egyébként ősszel új nagylemez kiadását is tervezi, illetve jövő héten játszanak a Musiclandben a Record Store Day-en, ahol az EP-t már cédén meg is lehet vásárolni.

Ne maradjon le semmiről!