Utolsó dal a vasárnapi zárvatartásról

2016.05.11. 15:08

Az utóbbi időszak egyik legígéretesebb együttesének tűnik a budapesti Skeemers, akik női frontemberrel, Amerika nyugati partjára jellemző szörf-garázsrock-beach pop dalokat írnak olyan lendülettel, mintha most hozta volna őket egy hullám Kaliforniából. Ezért is akkora öröm bejelentenünk, hogy elkészült a zenekar első EP-je, amin a már nálunk korábban bemutatott Fairlady mellett öt másik dal is helyet kapott.

A zenekar elmondta, hogy eredetileg nagylemezt szerettek volna kihozni, de félúton jöttek rá, hogy elfogyott a pénzük ezért maradtak végül az EP formátumnál.

"Úgy érezzük, hogy ez az anyag a hat dal ellenére sokszínű és jól mutatja, hogy szívesen nyúlunk a punkhoz, de nem félünk romantische folkot sem használni, ha arról van szó. Hangzásban a beach popot érezzük a legközelebb magunkhoz, szeretjük az energikus dalokat" - meséli Ferenczi Szoni énekesnő a So Nice nevet kapó EP-ről.

"Nagyon szeretünk együtt zenélni, van egy számomra korábban sosem tapasztalt összhang a zenekarban, amiben biztosan közrejátszik hogy Gege és Gyula tesók, ráadásul ez a ritmus szekció, így van egy fasza alapunk, amire építjük a dalokat. Gyula énekes-gitárosból lett dobos nálunk, így hihetetlenül laza dobolással, az énekre is koncentrálva írja a témákat, emellett pedig vokálozik is. Jui és Norbi gitár riffjei adják az inspirációt a daloknak, én pedig az éppen aktuális hangulatom alapján írom meg a szöveget. Van a lemezen szerelmes szám, de ugyanúgy megtalálható a hétvégi zárvartatás himnusza is, a Friendzone című dalunk, ami sajnos azóta ugye érvényét vesztette."

Az Index idei dalversenyében is szereplő Skeemers május 12-én, vagyis most csütörtökön mutatja be az EP-t a budapesti Mika Tivadarban, illetve azokat a számokat is eljátsszák, amik egyelőre nem fértek fel a lemezre. Ugyan még az első album felvétele is várat magára, a zenekar már elkezdte a másodiknak az írását is.

A Skeemers nyáron többek között a Mészistock fesztiválon és természetesen a Bánkitón is, ahová Isten is teremtette ezt a fajta zenét. 

Ne maradjon le semmiről!