Elmarad az idei Bánkitó Fesztivál

2020.04.30. 10:34

Bejelentették a Bánkitó szervezői, hogy idén elmarad a fesztivál a koronavírus-járvány miatt. A közleményben azt írják, hogy a jövő évi rendezvény megtartása attól is függ, hogy az ideire megvásárolt belépőket milyen arányban váltják majd vissza a fesztiválozók.

A Bánkitó Fesztivál egy független kulturális rendezvény – a fennmaradása azon fog múlni, hogy azok a Bánkitósok, akik elővételes napijeggyel vagy bérlettel rendelkeznek az idei fesztiválra, miképp döntenek a jegyük sorsáról, a fesztivált megelőző hónapok során befolyó bevételeink (jegybevételek, szponzorációk, vendéglátós bevételek) realizálására ugyanis most nincs lehetőségünk

 – írják a közleményben, amelyben mindenkit arra kérnek, hogy támogassák annyival a fesztivált, hogy megtartják a jegyüket jövőre vagy nem váltják vissza.

Azoknak, aki a fentiek közül egyik lehetőséget sem tartják elfogadhatónak, visszatérítik a jegy árát. Május 3. és 7. között emailen veszik fel a kapcsolatot a vásárlókkal.

A FEZEN után a Bánkitó a következő fesztivál, amely bedobta a törölközőt az idei évre azok után, hogy a Kolorádó és a Fishing On Orfű késő augusztusra tolta a rendezvényüket. Az már más kérdés, hogy Gulyás Gergely ma bejelentette, hogy augusztus 15-ig tart az 500 főnél nagyobb rendezvényekre vonatkozó korlátozás, ami a nagy nyári fesztiválok, így a Sziget szokásos formában való megtartását is lehetetlenné teszi.