Kinga, Kincső
19 °C
31 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Annyit segítek, hogy egy ingatlanhirdetésben szerepel természetesen. Mutatom az egyik képet, gondolkodjon, és ha megvan a tipp, tekerjen tovább:

  szentély 1.png

  És mutatom a másikat:

  szentély 2.png

  A magyarázaton még gondolkodom.

  A lakás amúgy egy nagyon penge kis panel Káposztásmegyeren, a szövegben még utalnak is a dizájnra.

 • Magyarországról nézve ismerősek a lengyel demokratikus intézmények elleni támadások, és elgondolkodtató, hogy a jogállamot gyengítő varsói törekvések miért ütköznek a magyarországinál lényegesen erősebb utcai ellenállásba. Ezen hosszan lehetne rugózni, például hogy ott bezzeg van kormányképes ellenzék, ami keretet tud adni a kormányellenes indulatoknak. De most csak ezt a fotót akartam megosztani az egyik tüntetésről:

 • Vasárnap ünnepelte ötvenhatodik születésnapját Martin Gore, a Depeche Mode egyik alapítója. A zenekar aznap épp a turné kolozsvári állomásánál tartott, ezért ott is szülinapoztak, amiről a Depeche Mode a Facebook-oldalán több posztban is megemlékezett.

  Az ünnepelt a koncert után egy szintetizátor formájú tortát is kapott a szervezőktől, a zenekar pedig hétfő reggel hagyta el Kolozsvárt. A Depeche Mode turnéja augusztus 23-án folytatódik az Egyesült Államokban. (via Transindex)

 • A tapasztalatokról a Guardian írt beszámolót, és elég szomorú az eredmény. Az egyik sofőr azzal védekezett, mikor felelősségre vonták, miért 10 centivel haladt el a rendőr mellett, hogy ő nem is látta a kerékpárvezetőt.

  A cikk szerint kétféle szabály kering. Az egyik azt mondja, hogy autót vezetve másfél méterrel haladjunk el a kerékpár mellett (amelynek úgy 75 centivel az útpadka mellett biztonságos haladnia). A másik iskola egyszerűbben fogalmaz: úgy kerüljük ki a kerékpárt, mintha az is autó lenne.

  Bárhogy is teszünk, figyeljünk oda egymásra.