Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 9, 10, 22, 30, 37, 39

  Ezt a hat számot húzták ki a hatos lottó vasárnapi sorsolásán, de mindegyiket senkinek sem sikerült eltalálni.

  • Az 5 találatos szelvényekre 787 630
  • a 4 találatosokra 9800
  • a 3 találatos szelvényekre pedig 1720 forintot fizetnek.

  A jövő héten már 400 millió forint lesz a főnyeremény a hatos lottón.

 • Valami lángolt a Váci útnál található vasúti felüljárón egy olvasónk fényképének tanúsága szerint. Hogy mi lehet, azt egyelőre nem tudjuk, kerestük a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságot, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy eddig nem érkezett bejelentés a tűzoltósághoz ilyen esetről. 

  fst01
  Fotó: Olvasónk, Attila
 • Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter vasárnap délután sajtótájékoztatót tartott az olaszországi buszbalesettel kapcsolatban, de ezt nem sikerült úgy abszolválnia, hogy ne verje ki a biztosítékot egy csomó embernél egy taplónak vélt megjegyzéssel. Egészen pontosan ezt mondta Balog az Országos Mentőszolgálat vezetőjéről:

  Szeretném a főigazgató úrnak külön is megköszönni a munkáját, Csató Gábor néhány napja vette át a szervezetnek a vezetését, úgyhogy ez valóban egy tűzkeresztség volt, ha lehet ilyet mondani.

  Annyit biztosan megelőlegezhetünk Balog Zoltánnak, hogy nem szándékosan akarta megsérteni az áldozatok emlékét és a hozzátartozókat, de az internet ettől függetlenül hamar háborogni kezdett a szerencsétlen szóviccen. Ön szerint megengedhető ez a szóhasználat a jelenlegi helyzetben? 

  Tapló volt Balog Zoltán a sajtótájékoztatón?

  • 3692
   Az áldozatok emlékének megsértése elsütni egy ilyen szóviccet, tapló volt az emberminiszter.
  • 2449
   Szerencsétlen szófordulat, de ne bántsuk, csak kicsúszott a száján.
  • 337
   Nem, nincs semmi különös a szóhasználatában.

  (Vastagbőr blog)

 • Trump elnöksége új ajtókat nyithat a külpolitikában Vit Jedlička, a Liberland néven 2015-ben alapított miniállam vezetője szerint. A férfi részt vett Trump beiktatásán, és azt reméli, az új amerikai elnök előbb-utóbb hivatalosan is elismerheti Liberland létezését. 

  A 33 éves Jedlička Horvátország és Szerbia határánál, a Duna mentén hozta létre szabadelvű miniországát közel két éve. A szélsőségesen libertárius elvek mentén szerveződő közösségről ezt mondta az alapításkor:

  Az új állam alapítóinak célja egy olyan társadalmat létrehozni, ahol a tisztességes emberek anélkül érvényesülhetnek, hogy az állam felesleges szabályokkal és adókkal keserítené meg az életüket.

  Az azóta eltelt időben több százezren folyamodtak "állampolgárságért", köztük 12 ezer amerikai. Bár a médiavisszhangjuk jelentős, a népszerűséggel diplomáciai szinten eddig nem mentek sokra, egyetlen másik ország sem ismeri el Liberlandot. 

  Ha Hillary Clinton lett volna az elnök, valószínűleg ezután sem lenne rá esély, hogy az USA számításba vegye a rendhagyó ország legalizálását, de Trump felforgató személyiségéből még ezt is kinézi Liberland vezetése, ennek reményében ment Washingtonba Jedlička. Szerinte az új elnök megláthatja a potenciált abban, hogy Liberlandot érdemes lenne USA-közeli turisztikai- és technológiai központtá tenni, ez pedig néhány éven belül elvezethet a diplomáciai elismerésig. 

  (Washington Post)