Auguszta
5 °C
22 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az II. kerületi Ittlakunk.hu oldalán találtunk erre a videóra, amit a Hulladékvadász készített. A II. kerületi Patakhelyi utca jelenlegi helyzete látható rajta, ami valaha egy erdős, kis nyaralókkal beépített terület volt, manapság csak több hektárnyi szemétdomb. 

 • 360 fokos interaktív panorámafotók a japán Yayoi Kusama washingtoni kiállításáról, ahol a művész a végtelen térrel, tükrökkel és színes fényekkel játszik hatalmas termekben.

  Ha épp nem jár Washingtonban, körbeforoghat a kiállítótérben ezekkel a virtualizált képekkel. So 2017!

   
 • Mégpedig az, hogy a macskák nem is olyan számítók és rossz arcok, mint ahogy azt előszeretettel állítjátok. Legalábbis ez jött a Behavioural Processes című szaklapban a múlt hét végén publikált kutatásban, ami a macskák motivációit, szociális elköteleződését vizsgálta. Az eredmények alapján ugyanis úgy tűnik, a cicák jobban még a kajánál is jobban szeretik az emberi társaságot.

  Kamerának pózoló macska.
  Kamerának pózoló macska.
  Fotó: Fábián Tamás

  Ezt kognitív kísérletekkel bizonyították a kutatók, 50 macskát teszteltek, akik közt voltak gazdátlan, menhelyi macskák, és gazdás macskák is. Az alanyokat pár órára ingerszegény környezetbe helyezték, nem voltak játékok, emberek, sem macskaeledel, amit fogyaszthattak volna.

  Az idő letelte után letesztelték, mi érdekli legjobban a macskákat: játékok, bizonyos illatok, kaja, vagy az emberi társaság. Végeredményben pedig kijött, hogy attól függetlenül, gazdás vagy menhelyi a cica, minden másnál nagyobb valószínűséggel preferálja az embert. Számszerűsítve ez annyit tesz, a macskák fele bármivel szemben az emberi interakciót részesítette előnyben, míg az ételre csak 37 százalék ment rá. 

  Szóval ennyit a huhogókról és károgókról, akik mindenféle tudományos megalapozottság nélkül dobálóznak vele, hogy a macska csak akkor kedves, ha kaját kér, csak a helyhez ragaszkodik, és a többi baromság. 

  (Vice)

 • Maggie egy 20 éves egyetemista Missouriból, és annyit csinált, hogy a tinderes bemutatkozó szövegét lecserélte erre: "küldj 5 dollárt, és meglátod, mi történik". Saját bevallása szerint tucatjával küldik neki a pasik Paypalen a pénzt, mert kíváncsiak, mi történik. Hát, pontosan az, amire most ön is gondol: Maggie törli a kapcsolatot, és ugye a Tinder játékszabályai szerint ilyenkor már nem is tud vele kapcsolatba lépni az átvert illető. A sztori a Buzzfeeden kapta meg az őt megillető 5 perc világhírt.