Hedvig
7 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Rick and Morty az utóbbi évek egyik legjobb animációs sorozata, ez teljesen egyértelmű. Sajnos nincs helye vitának abban sem, hogy a nemrég befejeződött harmadik évad kissé gyengébb, sablonosabb lett, hiába nézték egyébként összességében többen. 

  Na, de most kapaszkodjunk meg: pont a legjobb részt, a "Pickle Rick"-et nézték a második legkevesebbenRendben, csak az USA-ban, de ez akkor is elképesztően súlyos adat.

  Kedves barátaim, rajzfilmkedvelő csúcselit, azt hiszem eljött az ideje, hogy elmorzsoljunk egy könnycseppet és kijelentsük, hogy Rick & Mortyt már bőven

  olyanok is nézik, akik mást tartanak viccesnek vagy érdekesnek, mint mi.

  Sajnálom. A gyász perceiben az ember csak keresi a szavakat, de legbelül érzi, hogy most kell erősnek lennünk, összetartanunk igazán. Az élet pedig megy tovább. Gondoljunk arra, hogy ha Pickle Rick velünk lenne, nem csüggedne. Hanem azt mondaná: "Hey, I'm Pickle Riiiiick!"

  Ugyanitt hamarosan rendelhetők az "Azelőtt szerettem Rick & Mortyt, mielőtt elszaródott" dizájnú pólók és bögrék. 

 • 22384388 1718803041463727 3908942920683752109 o

  Ott ugyanis 18 órától örömtekerés indul a Gellért tértől, amellyel megünneplik a hosszú huzavona után elkészült új bringasávot a Bartók Béla úton. Utána héttől fórumot tartanak a Kortárs Építészeti Központban (Bartók Béla út 10-12.).

  Nem ez az első Happy Mass, amellyel megünnepelnek egy-egy fejlesztést, amiért sokat küzdöttek. 2009-ben a Thököly úton, 2011-ben a Kiskörúton, 2012-ben az Andrássy úton örömködtek.

  Bár a Bartókon egyelőre nem megy minden zökkenőmentesen, reméljük, hamarosan helyreállnak a dolgok.

  A sáv történetéről és az esemény részleteiről a Facebook-eseménynél írnak a szervezők.

 • Lassan teljessé válik a 2018-as Snowattack fellépőinek listája. Ez Közép-Európa legnagyobb sífesztiválja, ahol a havas pályákon való lecsúszás mellett koncertek és bulik is lesznek. A legnagyobb név a fellépők közül egyértelműen a Rudimental.

  Ők elég nagy bulit szoktak csapni, írtunk az idei szigetes fellépésükről, illetve tavaly az EFOTT-on is megnéztük őket, és általában elég jó véleménnyel voltunk róluk. Mondjuk a Snowattackre csak DJ-szettel készülnek, a fesztiválokon pedig ott volt a teljes csapat. 

  Fellép a Lost Frequencies is, aki elég népszerű a magyarok körében, megfordult már a Volt és a Strand Fesztiválon is. A fesztivál közönsége nemzetközi, de lesz pár magyar fellépő is. Minden egyébről itt lehet tájékozódni.

 • Az amerikai albérletközvetítő portál, a Rentcafe.com a japán MORI Intézet a világ legvonzóbb nagyvárosairól készített listája alapján összehasonlította az albérletárakat. A felmérés adatait alapul véve az Otthon Centrum megvizsgálta, hogy 200 ezer Ft/hó bérleti díj hány négyzetméteres lakásra elegendő a felmért városokban. Az ábrán az látszik, hogy átlagárakat tekintve Budapest  az utóbbi időben elszabaduló ingatlanárak ellenére is viszonylag jól áll a felmérésben vizsgált nagyvárosok között.

  Az itthon már komolyabb összegnek számító 200 ezres havi összegért összegért Zuglóban és néhány külső pesti kerületben, így pl. a XVI. vagy a XX. kerületben 80-90 négyzetméteres lakás, a frekventált belső pesti kerületekben (a VI, VII, VIII., IX. kerületben) már csak 73-78 négyzetméter, Budán a II. és XI. kerületben pedig 73-74 m²-t bérelhetünk. A 2017 január-szeptember között megkötött albérleti szerződések adatai alapján a legdrágább fővárosi kerületekben 55-70 négyzetméter körüli lakást kapunk ennyiért.

  A jelentősebb európai központokban azonban ennél is kisebb lakások bérlésére futja ebből az összegből. Bécsben csak 47,6 négyzetmétert, Amszterdamban egy nem egészen 30 négyzetméteres garzont, Párizsban Londonban, Zürichben pedig lakást nem, csak egy szobát (14-15 négyzetmétert) kapunk ennyi pénzért.