Ákos, Bátor
1 °C
12 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Telegraph hegesztett egy remek kis térképet arról, hogy a világ országaiban hol mennyi a férfiak átlagos testmagassága. Íme:

  A legmagasabb ország ezek szerint Hollandia, ami azért vicces, mert egyébként a világ egyik legalacsonyabban fekvő és leglaposabb országa. A 183,8 centis átlagot Montenegró, Dánia, és Norvégia követi pár milliméterrel lemaradva, a lista utolsó helyén Indonézia áll 158 centivel.

  És mielőtt még szexizmust kiáltana valaki, itt van a női térkép is, itt szintén a hollandok a bajnokok 169,9 centivel.

 • Az Időkép két lenyűgöző gyorsított felvételt is közzétett az imént arról, hogy a Fonyódligetnél a Balaton utolsó, hatalmas jégtáblája útnak indult végzete felé. 

  Az egyik webkamera észak-nyugati irányba nézve rögzítette a jókora jégtömb elszabadulását:

  Mindeközben egy másik, észak-keleti irányba fordított kamera is felvette a látványos természeti jelenséget:

  Bár a timelapse miatt csalóka, mintha nagyon gyorsan játszódna le az egész, de ne legyintsenek: ha megnézzük a videókon az időbélyegző hogy pörög, látható, míg így is félelmetesen gyorsan, pár perc alatt szakadt el a jégtábla a parttól.

 • A megfejtés a világ legnagyobb turbánja, amit egy Baba Avtar Singh nevű jóember hord Indiában. Nem akarok sebeket felszakítani, de ide aztán tényleg passzol a reklámbeli kiscsávó irritáló hangon előadott kérdése, miszerint:

  De miéééééért?

 • gagaga

  Van két lányom (majdnem 7 és majdnem 10 évesek), és miután a hercegnőségről letettek, most mindketten sztárénekesnők szeretnének lenni. Múltkor megmutattam nekik Lady Gaga ámulatbaejtő produkcióját a Super Bowl félidejében, ami komoly kihívás elé állította még a biztosítótársaságokat is. A lányaim döbbent arccal nézték, ahogy a művésznő leugrik a stadion tetejéről, táncol, ugrál, lángnyelvek között röpköd az aréna légterében, és mindeközben úgy énekel, hogy azt egy az egyben lemezre lehetne venni. Utána arról beszélgettünk, hogy a sztárság a tehetség mellett iszonyatosan kemény munka eredménye. Most itt van ehhez egy kis adalék a próbákról. A hírnévnek és a csillogásnak erről az oldaláról talán a legtöbbet az a nagy izzadságfolt mond el ott 0:58-nál.