Tekla
9 °C
16 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Dylan McDermott és Dermot Mulroney mindketten hollywoodi színésznek, mindketten ötven körüliek, mindketten elég jóképűek és elég sok híres filmben játszottak. De valahogy egyikük sem tudott megkapaszkodni az A ligában, talán ennek is köszönhető, hogy évtizedek óta összekeverik őket a nézők és a filmes újságírók is. (Ki tudja, az is lehet, hogy még a producerek is.) Dermot Mulroney amúgy az Álljon meg a nászmenet!-ben volt Julia Roberts szerelme, Dylan McDermott meg a Támadás a Fehér Ház ellenben játszott. Vagy fordítva. De most végre együtt láthatjuk őket, egy új sorozatban, az L.A. to Vegas-ban, amiben két rivális pilótát alakítanak. Ha ez bejön, sosem keverjük össze többé őket! 

 • De bezzeg egy kilogramm. Vagy kettő, vagy ki tudja mennyi. Nádas Pétertől a Világló részletek igazán súlyos könyv, nemcsak szimbolikusan, hanem fizikai valójában, a térből jelentős darabot szakít ki, és észrevehető mértékben terheli a gravitációs mezőt is. Olvasónapló, 4. rész.

  Nádas Péter eddig nem igazán talált meg, a Péterek közül Esterházytól szinte mindent olvastam, bár persze a Harmoniát csak úgy, mint valószínűleg olvasótársaim 99 százaléka, esetleges fellapozva random oldalakat. Erre most az első érdemi találkozásom Nádassal egy akkora könyv (1300 oldal, két kötet), ami terjedelmében bőven megugorja azt az emlékeim szerint bő 700 oldalt. Mit lehet ezzel kezdeni, lehet ezt regényként olvasni, vagy ezt is bele-belelapozva érdemes? – ezen gondolkodtam azon az estén, amikor egy Johnny Firpo társaságában olvasni kezdtem.

  Nos, ezt csak regényként lehet. Hihetetlen összefüggő, szerves, sűrű szövete van a könyvnek, borzasztó erős odafigyelést igénylő apró részletekkel, szegény Firpóm ott melegedett meg az asztalon, szinte érintetlenül. Amikor megvásárlás után hazavittem, nem hittem volna, hogy messze nem a tömege miatt gondolok rá úgy, mint súlyos könyvre. Családtörténet és országtörténet, szomorú tabló egy (több) szomorú korszakról, egy szomorú országról, erről itt, vagyis egy ország folyton szomorúvá váló állapotairól. 

  Nyáron kezdtem olvasni, mert akkor volt rá időm, de ez az a könyv, amit ősszel kell kézbe venni. Most például, pont most.

 • Álomszerű ébresztést kapott több kaliforniai tévénéző csütörtök reggel: Orange megyében sok háztartásban megszakadt a tévéadás, és vészriasztás mellett valaki zavarodottan arról kezdett el beszélni, hogy az űrprogramnál felvették a kapcsolatot a földönkívüliekkel, és a kormány már régóta tudott róluk, csak eltitkolta az egészet, továbbá az idegenek nem annak, aminek látszanak, szóval elég nagy baj van. 

  De nem ez volt az egyetlen bizarr üzenet, ami adásba került: volt egy olyan is, amin valaki földöntúli hangon közölte, hogy szörnyen erőszakos időszak elé nézünk.

  Az érintett Cox és a Spectrum szoláltató is megerősítette, hogy tényleg adásba kerültek az üzenetek, de egyelőre fogalmuk sincs, mi történhetett, valószínűleg valaki csúnyán megszívatta őket.

  Az ufós üzenet egyébként korábban elhangzott már, csak nem a tévében. A Coast to Coast rádióadó egyik 1997-es műsorából származik:  éppen az összeesküvés-elméletekről volt szó, amikor fogadtak egy hívást egy férfitől, aki azt állította magáról, hogy az ufóhívő körökben legendás 51-es körzetben dolgozott, majd ledarálta a fentieket, aztán megszakadt a vonal. 

 • A hazai hokiliga péntek esti meccsén a MAC az eddig veretlen Ferencvárost fogadta. Nyertek is 6-1-re, amivel már nincs veretlen a bajnokságban, de nem ez volt a meccsben a legérdekesebb. Hanem ez a jelenet: akkora bodicsekkel állította meg a finn Tuominen a MAC-os Terbócsot, hogy az szó szerint kirepült a pályáról, a palánkon át a kispadra esett. 

  A most már Erstének hívott hokiligában a MAC ezzel a győzelmével pontszámban beérte a Fradit, és hármas holtverseny van az élen, mivel hozzájuk hasonlóan a Miskolc is 12 pontos, a kilenc csapatos mezőnyben negyedik, 9 ponttal az Újpest.

  bodicsekk