Máté, Mirella
10 °C
13 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Van egy elég jó hírünk azoknak, akik ott szeretnének lenni az év legfontosabb hazai thrash metal-eseményén, három legendás együttes - az amerikai Testament és a Death Angel, meg a kanadai Annihilator - közös koncertjén: biztosan nem kell a legdrágább, a helyszínen a koncert napján árult jegyet venniük. Ami viszont egyúttal a rossz hír is: tuti, hogy addigra már egy jegy sem marad, mivel már most, két hónappal a november 18-i koncert előtt alig maradt pár darab. Úgyhogy aki addig akarta összespórolni a rávalót (annak ellenére is, hogy egy ilyen tripla metalkoncert a Barba Negrában még mindig maximum fele annyiba kerül, mint egyetlen közönségbarátabb együttes az Arénában), vagy aki úgy gondolta, hogy igazán ráér még ezzel foglalkozni, annak most össze kell kapnia magát, ha ott akar lenni.

 • A tudomány egyelőre sajnos még nem tart ott, hogy kiderüljön, hogy mondhatott-e bármi hasonlót az a kutya, ami szombaton szaladt be a pályára egy focimeccsen Argentínában. Azért lehet egyáltalán találgatni, hogy miként kommentálta a történéseket, mert az eset után interjút is készítettek vele. Annyi biztos, hogy vakkantott párat, aztán megpróbálta elfogyasztani a mikrofont.

 • A II. kerületi Csalán utca és Nagybányai út kereszteződésének közepén van egy járdasziget. Néha járok arra, legutóbb messziről nézve azt hittem, felújítás, vagy filmforgatás lesz a környéken. A járdaszigeten ugyanis eddig két szelektív tároló volt, most viszont elárasztották a cserepes növények, feliratok és kordonszalagok is. Ám nem a valami lezárásra, vagy munkára hívják föl a figyelmet, annál sokkal fontosabb dolog történik ott:

  A feliratokból áradó végtelen elkeseredést mélyen átérezve sétáltam körbe. A járdasziget egyébként nem tud többet, mint egy darab lebetonozott terület, de annak megfelel. Persze lehetne itt virágágyás, fa, vagy néhány bokor is, de ide ha ide csak beton jutott, akkor az jutott.

  A szelektív gyűjtők viszont odavonzották az illegális szemétlerakókat is. Ilyenek mindenhol vannak, a mi utcánkba is képesek a lakók kirakni a bármit a saját házuk elé,  például a sín mellé a levágott ágakat, mintha ahhoz már nem lenne közünk, nem is látnánk, benőheti a gaz éveken át, hogy aztán fennakadjon rajta zacskó, sörösdoboz meg még ki tudja mi. Szegények, drága a zöldhulladékos zsák, na.

  Éppen ezért teljesen érthető ez az elkeseredett küzdelem. Jómagam is szoktam az önkormányzattal levelezni egyébként, az FKF és a BKK agyára is szívesen mentem, amikor a mi utcánk szemetét próbáltam eltüntetni, hát ez itt sem lehet könnyebb. 

  A lakók összefogtak, elkerítettek és figyelnek. Mondjuk az tök jó lenne, ha valami félreesőbb helyre kerülne a szelektív sziget, a betont meg feltörnék és valami menő zöldfelület kerekedhetne itt, hátha akkor nem akarná senki belerakni a törött kempingszéket meg a lukas szőnyeget. De ez csak egy ötlet. Hajrá Csalánkereszt, én drukkolok nektek!

 • Az biztos, hogy többet, mint torzítást. Pixa az ismert hazai producer legújabb dalát a Vágvölgyi Noémi néven alkotó művész inspirálta. Ha a kedves olvasónak nem mond semmit a név, akkor kattintson ide és nézzen szét a posztok között. 

  A klip ennek ismeretében értékelhető igazán és a rendező Borján Tamás vizuális megoldásai is akkor ütnek igazán, ha valaki az internettel kel és fekszik.